Záhada konečne vyriešená? Vedci možno už naozaj objavili Noemovu archu

Najnovšie objavy archeológov sú veľmi sľubné. 3D skeny odhalili, že objavený útvar podobný lodi, zodpovedá „biblickému“ popisu Noemovej archy.

03.10.2021 07:00
debata (26)

Biblickí archeológovia podľa Christian Post tvrdia, že objavili člnkovitý útvar, ktorý by mohol byť pozostatkami slávnej starozákonnej archy, na ktorej sa pred potopou sveta zachránil Noe s rodinou a pár z každého druhu zvierat.

Dôkazy, ako tvrdia, objavili pomocou radaru v skalnatej lokalite, na hore Tendürek, vo východnom Turecku. Útvar má „presnú dĺžku“ ako archa spomínaná v Biblii – asi 150 metrov alebo 300 lakťov, ktorú zhotovil Noe podľa inštrukcií, ktoré dostal od Boha, informoval denník Sun.

Vyvýšenina Durupınar v tvare lodného trupu dostala pomenovanie po tureckom kapitánovi letectva İlhanovi Durupınarovi, ktorý prvý raz identifikoval tento útvar na leteckej snímke v územnom mapovacom projekte pre NATO v roku 1959.

Konzorcium tureckých vedcov a ďalších zainteresovaných teraz plánuje vykonať „doposiaľ najkompletnejší geofyzikálny prieskum a vedeckú štúdiu tohto miesta s využitím čo najväčšieho počtu moderných vedeckých metód“.

Na druhej strane stoja odborníci, ktorí zastávajú názor, že ide len o geologickú anomáliu.

Čo ukážu ďalšie výskumy, sa dozvieme čoskoro.

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #Noe