Horskí záchranári z Malej Fatry majú 400 nových tyčí na turistické chodníky

Horskí záchranári z Malej Fatry majú tento rok na tyčovanie turistických chodníkov nachystaných 400 nových tyčí. Ministerstvo vnútra (MV) SR o tom informovalo na sociálnej sieti.

01.11.2021 09:00
debata

Pripomenulo, že pri zimnom pohybe v horách hrozí turistom vplyvom snehu, hmly, vetra a tmy, ktorá prichádza oveľa skôr ako v lete, zablúdenie, a pohyb v horách môže byť mimoriadne nebezpečný.

„Profesionálni a dobrovoľní záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) preto každoročne vykonávajú preventívnu aktivitu, ktorou je tyčovanie turistických chodníkov,“ uviedlo MV s tým, že dĺžka tyče má zvyčajne nad tri metre.

V Malej Fatre sú už vytyčované trasy Medziholie – Stohové sedlo a Hrana Kriváňa – Snilovské sedlo – Chata pod Chlebom, Chopok – Krížske sedlo, Chabenec – Krížske sedlo, Hiadeľské sedlo – Veľká Chochuľa, Veľká Chochuľa – Prievalec, ale aj Hrana Kriváňa – Bublen.

„Tyčovaním turistických chodníkov pred zimnou sezónou horskí záchranári prispievajú k lepšej orientácii v teréne, ale aj k zvýšeniu bezpečnosti návštevníkov nielen pred lavínovými poľami,“ dodalo MV.

debata chyba
Viac na túto tému: #malá fatra