Po výzve Hybaj na bajk prichádza výzva Hybaj na bežky

Celkom 72 fotografií z cyklovýletov naprieč Banskobystrickým krajom zaslali v septembri a októbri ľudia organizátorom výzvy Hybaj na bajk. Cieľom bolo upriamiť pozornosť cykloturistov na cykloturistické trasy v kraji.

19.11.2021 13:00
debata

Zo zaslaných fotografií bolo vyžrebovaných celkom osem autorov fotografií. Ceny pre nich tvorili praktické darčeky od krajskej a oblastných organizácií cestovného ruchu.

Záverečnou cenou bol víkendový rodinný pobyt v atraktívnom hoteli na Podpoľaní, uviedla Zuzana Jóbová z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus.

Už na jar sme uvažovali, že by sme chceli intenzívnejšie komunikovať cyklo ponuku Banskobystric­kého kraja.

Od roku 2019 sme pracovali na passporte cyklotrás v kraji, na základe ktorého opravujeme značenie a odstraňujeme nedostatky na trasách, uviedla k výzve Daniela Chrančoková z KOCR Banskobystrický kraj Turizmus.

Nakoniec sme sa rozhodli s kampaňou prísť v jesennom období, s cieľom ponúknuť návštevníkom aj domácim pár dôvodov užiť si voľný čas u nás aj po lete, doplnila.

Podľa Petry Šuhajdovej z KOCR Banskobystrický kraj Turizmus kampaň svoj účel splnila motivovala ľudí k cyklovýletom.

Usudzujeme tak podľa štatistík návštevnosti webu zahoramizadola­mi.sk, kde sekcia Hybaj na bajk bola v priebehu mesiacov september – október zobrazená viac ako 64.000-krát a navštívilo ju takmer 40.000 užívateľov, uviedla.

Najobľúbenejším výletom bola trasa s názvom Tajomstvo starej železnice – cyklotrasa Pokútskou dolinou, dodala.

Banskobystrický kraj má v pláne s týmto formátom pokračovať aj naďalej. Po jesennej výzve bude počas zimy prebiehať kampaň Hybaj na bežky.

Mechanizmus tejto výzvy bude ešte jednoduchší ako pri výzve Hybaj na bajk. V prípade výzvy Hybaj na bežky nebude podmienkou spraviť fotku vo vopred stanovenej lokalite.

„Na to, aby sa bežkári zapojili, stačí uverejniť na instagrame fotku z akejkoľvek bežkárskej lokality v Banskobystrickom kraji, treba ju len správne označiť hashtagmi #HYBAJNABEZKY a #ZAHORAMIZADOLAMI,“ priblížila novú výzvu Šuhajdová. Žrebovanie bude prebiehať počas celej zimy každý pondelok, zapojení budú tí, ktorí uverejnili fotku v predchádzajúcom kalendárnom týždni, doplnila.

Podstatným lákadlom výzvy Hybaj na bežky bude finálna cena. Do žrebovania o hlavnú cenu, ktorou je nákup športového vybavenia podľa vlastného výberu v hodnote 300 eur, budú zaradení všetci, ktorí sa počas trvania kampane zapoja.

O podrobnostiach výzvy Hybaj na bežky budeme informovať v dohľadnom čase. Bežkári však už teraz môžu plánovať svoje výlety hoci len virtuálne vďaka viac ako 60 trasám v platforme OutdoorActive na webe zahoramizadola­mi.sk, doplnila Šuhajdová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Banskobystrický kraj