Stratený macko sa k malej sirote po roku vrátil, našiel ho strážca národného parku

Deti si na výlety rady berú svoje obľúbené hračky, lebo im chcú ukázať svet a zdieľať s nimi zážitky. Často sa však stáva, že hračka jednoducho vypadne z rúk a rodičia aj malí majitelia si to všimnú neskoro a macka, bábiky či figúrky superhrdinu viac niet.

17.12.2021 07:00
debata (5)

Tento príbeh má však neobvykle šťastný koniec. Plyšového medvedíka sa podarilo vrátiť 6-ročnému dievčatku rok po tom, ako ho na túre vytratila. Medveďa našiel a v opatere držal pozorný strážca parku, napísal T+L.

Národný park Glacier v Montane nedávno zdieľal na svojej facebookovej stránke príbeh o dojímavom opätovnom stretnutí šesťročného dievčatka Naomi a jej obľúbeným medveďom „Teddym“, ktorého stratila počas túry v októbri 2020.

Naomi mala Teddyho od roku 2016 – od roku, keď ju adoptovali z etiópskeho sirotinca.

Teddy bol prvým darčekom, ktorý jej rodičia poslali, a v priebehu rokov ju sprevádzal na rodinných výletoch do miest ako Rwanda, Chorvátsko či Grécko.

Keď rodina minulý rok navštívila Montanu, samozrejme, cestoval aj Teddy. Kým sa otec vybral na túru, Naomi trávila čas s rodinnou priateľkou Terri Haydenovou v národnom parku Glacier.

Večer sa vracali späť a až vyše 60 kilometrov od parku si uvedomili, že Teddy chýba. Žiaľ, práve sa zhoršovalo počasie a snehové podmienky spôsobili, že vyššie položené časti národného parku sa uzatvorili, a tak sa po plyšáka nemohli vrátiť.

Stratu nahlásili správcom parku v nádeji, že Teddyho niekto nájde a vráti.

V jeden deň ku koncu sezóny Ranger Tom Mazzarisi, zhodou okolností špecialista na medvede žijúce v parku, kontroloval oblasť v blízkosti trasy Hidden Lake Trail, keď strateného plyšového medveďa zbadal.

Aj keď „odpadky“, ktoré strážcovia parku nájdu po turistoch, normálne vyhadzujú, Mazzarisi si rozkošného medvedíka nechal.

„Medvede sú mojou vášňou. Nemal som to srdce zahodiť to,“ napísal Tom Mazzarisi na facebookovej stránke parku. „Na tomto medvedíkovi bolo niečo zvláštne, tak som si ho adoptoval a pomenoval som ho Ceasar.“

Caesar (pôvodne Teddy) dostal nový domov v Mazzarisiho chatke, a keď sa v apríli vrátil do parku, dal si medvedíka na palubnú dosku auta ako maskota.

V septembri sa Terri Haydenová opäť vybrala do národného parku. Povedala si, že sa znova poobzerá po Teddym a prezrie tamojší box so stratami a nálezmi.

Terri sa so svojou neterou prechádzala po parku, keď zrazu zbadala plyšového medveďa vystaveného na palube auta rangerov. Natešená ho hneď vyfotografovala a poslala Naominým rodičom, ktorí potvrdili, že je to skutočne Teddy.

Tom bol však v ten deň mimo službu a jeho auto bolo zamknuté. Terri preto musela pohľadať ďalších strážcov parku, ktorí by jej mohli pomôcť.

„Celá zadýchaná som dobehla k rangerom,“ povedala Haydenová pre CBS News, „a hovorím: "Na konci chodníka je nákladné auto a na prístrojovej doske sedí medveď!“

Strážcovia sa nezľakli desivej správy, pretože poznali príbeh nájdeného medvedíka. Odomkli auto a podali jej plyšáka spolu s novým odznakom juniorského strážcu.

O niekoľko dní sa nadšená Naomi opäť stretla s Teddym – takmer po roku odlúčenia.

Ako poďakovanie za záchranu kúpila Terri pre Toma Mazzarisiho náhradného plyšového medveďa. Medvedicu pomenoval „Clover“ a teraz ona zaujala miesto Teddyho v aute.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #národný park #plyšový medveď #sirota