Tu je 14 najinstagramovanejších lyžiarskych stredísk Európy: Slovensko zabodovalo!

Instagram sa z obyčajnej sociálnej siete stal mienkotvorným a vplyvným médiom. Občas a v niektorých oblastiach doslova platí, že čo (a kto) nie je na Instagrame, ako by ani nebol, alebo čím je človek, miesto, aktivita, značka populárnejšia, tým má väčšiu hodnotu. Toto platí aj pri lyžiarskych strediskách, čím sú na Instagrame častejšie zobrazované, tým viac dovolenkárov môžu očakávať.

22.12.2021 07:00
svah, lyžovačka, sneh, zima, snoubord,... Foto:
Na zasnežených svahoch je skvelé prostredie na fotenie.
debata (1)

Keďže aj v čase pandémie patrí zábava a športovanie vonku, na čerstvom vzduchu, k tým bezpečnejším aktivitám, pozrite sa, ktoré zimné rezorty sa oplatí navštíviť podľa názoru tisícov užívateľov internetu a ich odporúčaní, píše Euronews.

Netreba ani zdôrazňovať, že horské scenérie, romantické drevené chaty, horúce pariace sa nápoje, štýlové pulóvre a lyžiarsky výstroj sú mimoriadne fotogenické.

Rebríček európskych stredísk, ktoré sa najčastejšie objavili na Instagrame, vznikol s pomocou Altitude Ski School, profesionálnej lyžiarskej a snowboardovej školy vo švajčiarskom Verbieri, vám prinášame európske strediská, ktoré vás zaručene rozpália.

1. Zakopané, Poľsko

Stredisko, ktoré sa nachádza na úpätí poľských Tatier, je plné histórie, no zahraničných turistov začalo vítať až v 80. rokoch minulého storočia.

Dnes tu okrem lyžovania na krásnych zjazdovkách, napríklad na divokých svahoch na Kasprowom Wierchu láka aj jazda na saniach cez les.

Toto letovisko, často prezývané aj „zimné hlavné mesto Poľska“, sa na sociálnej platforme sociálnych objavilo s 1 699 744-krát.

2. Zermatt, Švajčiarsko

Zermatt ako najvyššie položené lyžiarske stredisko v Európe láka lyžiarov a snowboardistov z celého sveta. Tento rezort bol označený používateľmi Instagramu 875 527-krát.

Na návštevníkov tu čaká 380 kilometrov zjazdoviek s úchvatnou scenériou hôr, vtipálkovia si našli aj inú zábavu – selfie s miestnymi ovcami.

3. Courchevel, Francúzsko

Courchevel, ktorý má na Instagrame 400 853 hashtagov, je rodiskom „ski-in, ski-out“ – konceptu, ktorý spôsobil revolúciu v moderných lyžiarskych strediskách. Podstata je nadizajnovať celé mesto tak, aby ste po dlhom dni na svahoch mohli zlyžovať až k dverám barov a hotelov.

Stredisko Courchevel ponúka 600 kilometrov lyžiarskych trás v Les 3 Valees.

4. Zugspitze, Nemecko:

Vydajte sa nad oblaky na najvyššiu horu Nemecka v nadmorskej výške 2000–2700 metrov a zažite vzrušenie z lyžovania na ľadovcovom snehu. Zugspitze je otvorený pre lyžiarov od polovice novembra do 1. mája.

Vydajte sa na scénickú cestu 90-ročným vlakom alebo sa odvezte na lanovke na vrchol.

Stredisko má na Instagrame 396 819 hashtagov.

5. Verbier, Švajčiarsko

Od 60. rokov 20. storočia je Verbier známy ako jedno z najluxusnejších a najdrahších lyžiarskych stredísk v Európe.

Po „lyžiarskom boome“ v 60. rokoch 20. storočia sa stredisko preslávilo ako „lyžiarska Mekka“ a teraz každoročne víta viac ako 40 000 turistov.

Verbier má aj niekoľko skvelých múzeí a umeleckých galérií, kde sa môžete dozvedieť viac o skromných začiatkoch strediska.

Nie je žiadnym prekvapením, že toto krásne miesto vo švajčiarskych Alpách nazbieralo na Instagrame 364 471 hashtagov.

6. Val-d’Isere, Francúzsko

Toto malebné francúzske stredisko vás určite zaujme svojou mimoriadnou nadmorskou výškou, ľadovcovými zónami a super strmými zjazdovkami.

Obľúbené sú aj miestne dobroty z tradičných pekární Chevallot, ktoré sú tam od 50. rokov minulého storočia.

Val-d’Isere je ideálne miesto na fotky, stredisko označilo na Instagrame 324 602 ľudí.

7. Val Gardena, Taliansko

To najlepšie z Dolomitov? Val Gardena! Stredisko bolo vyhlásené za najlepšie talianske lyžiarske stredisko v roku 2017 a môže sa pochváliť viac ako 1200 kilometrami zjazdoviek rôzneho druhu a náročnosti.

S 306 126 hashtagmi na Instagrame je tento rezort jedným z ideálnych miest na tohtoročné rodinné vianočné fotenie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Instagram #lyžiarske strediská