Krivánsku Malú Fatru predstavuje z vtáčej perspektívy 360-stupňová videomapa

Región Krivánskej Malej Fatry predstavuje z vtáčej perspektívy nová 360-stupňová videomapa, ktorú pripravila letecká skupina Slovensko z neba, informovala mediálna manažérka vydavateľstva CBS Andrea Farkašová.

10.12.2021 10:00
Malá Fatra Foto: ,
Pohľad na pohorie Malá Fatra z jej najväčšieho vrchu Veľkého Kriváňa. Ilustračné foto.
debata

Vo videomape sú zapracované geografické popisy, názvy obcí a turisticky zaujímavé miesta. „Nad Krivánskou Malou Fatrou môže preletieť ktokoľvek aj bez lietadla. Vo videomape ho sprevádza nielen kartografický popis krajiny, ale aj príjemná hudba a zvuk motora, dodávajúci dokonalý zážitok počas letu. Aj v dobe, keď nemáme možnosť cestovať či navštevovať obľúbené turistické destinácie, umožňujeme navštíviť Malú Fatru každému, a to pohľadom z neba,“ priblížil pilot, letecký fotograf a autor videomapy Milan Paprčka.

Technológia virtuálnej reality umožňuje divákovi podľa Farkašovej pomocou 360-stupňovej kamery pohľad do akejkoľvek strany.

„Videomapa sa dá pozerať na počítači, smartfóne či tablete. Najväčší zážitok z letu poskytujú virtuálne okuliare. Ich nasadením nadobudne človek pocit, akoby bol na bruchu lietadla a krásu regiónu si užíva z pohľadu vtákov. Vďaka interaktivite tejto technológie si môže prelet ponad Krivánsku Malú Fatru režírovať úplne sám,“ doplnila Farkašová.

Tridsaťminútový letecký dokumentárny film podľa nej predstavuje, ako vyzerá turistická trasa hrebeňom Malej Fatry, ako sa kľukatí Domašínsky meander a ako vyzerajú z leteckého pohľadu okresné mestá Žilina a Martin.

debata chyba
Viac na túto tému: #malá fatra #mapa #video