Liptáci a Horehronci otvorili zimnú sezónu na Chopku v Nízkych Tatrách

Zimnú turistickú sezónu na Liptove a Horehroní otvorili v stredu už tradične na vrchole Chopka v Nízkych Tatrách.

15.12.2021 13:00
debata

Symbolicky s olympijskou pochodňou a olympionikmi Pavlom Hurajtom a Jakubom Grigarom. Olympijský oheň v tomto prípade symbolizoval pripravenosť regiónov, ale aj nádej v úspešnú zimnú sezónu a rešpektovanie pandemických pravidiel.

Ako priblížila Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov, lyžiarske svahy už prístupné sú, ubytovacie zariadenia sa pre verejnosť otvoria od 25. decembra a rezervácie pobytov bežia.

„Dávame dnešným dňom jasný signál všetkým Slovákom a, samozrejme, aj za hranice, že dovolenku na Liptove treba zažiť. Už to nebude len o tom, aké by to bolo keby. Zima dostala zelenú a my to chceme využiť pri rešpektovaní stanovených pravidiel. Chceme dovolenkárov zorientovať v spleti nariadení, ponúknuť naše služby a povedať im, že zima na Liptove je skutočne bezpečná,“ povedala Šarafínová.

Od 25. decembra sa otvárajú pre očkovaných a osoby po prekonaní ochorenia s testom ubytovacie zariadenia aj wellness a gastro.

„Vianoce a Silvester na Liptove si tak môžu ľudia hneď rezervovať. Zároveň bežia aj rezervácie na celú zimnú sezónu,“ dodala Šarafínová.

Na Chopku sa lyžuje od uplynulého víkendu, ďalšie lyžiarske strediská na Liptove intenzívne zasnežujú a očakáva sa, že smerom k Vianociam otvoria svoje lanovky a vleky pre lyžiarov zo Slovenska aj zahraničia.

pocasie, zima, sneh, skok, Zverovka, orava Čítajte viac Päť tipov na zimné výlety po Slovensku: Na svoje si prídu rodiny aj zdatní turisti lietadlo, letisko, hluk Čítajte viac Dvojica ušla z karanténneho hotela: Zaobchádzali s nami ako so psami!
debata chyba
Viac na túto tému: #Nízke Tatry #Liptov #Chopok #Horehronie