Návštevníkov Oravskej lesnej železnice bude sprevádzať nová aplikácia

Oravské múzeum Pavla Országha Hviezdoslava pripravilo pre návštevníkov Oravskej lesnej železnice mobilnú aplikáciu, ktorá bude plniť funkciu audio sprievodcu. Podľa riaditeľky múzea Márie Jagnešákovej je dostupná v troch jazykových mutáciách slovenskej, anglickej a poľskej.

19.01.2022 11:00
Oravská lesná železnica Foto: ,
Oravská lesná železnica.
debata

Textové a obrazové prvky s možnosťou prehrania zvukovej stopy ponúkajú informácie o železnici, jej histórii, jednotlivých expozíciách, vozovom parku, rozprávkovom lese, kultúre Goralov a okolitej faune a flóre.

„Cieľom projektu bolo pripraviť audio sprievodcu pre všetkých návštevníkov, vrátane skupín obyvateľstva so špeciálnymi potrebami, v ktorej sa dozvedia zaujímavosti o Oravskej lesnej železnici,“ uviedla Jagnešáková.

Projekt zrealizovali s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR.

Oravská lesná železnica je jednou z mála zachovaných úzkorozchodných úvraťových železníc na svete. Pôvodne slúžila na zvážanie dreva, dnes patrí medzi turistické atrakcie Oravy.

Vlaky Oravskej lesnej železnice odchádzajú na vyhliadkovú jazdu z údolnej stanice Tanečník. Nachádza sa neďaleko obce Oravská Lesná.

park, Kalifornia, kruhy, odstup, Čítajte viac Mestá s najlepším lockdownom! Čo robia ináč ako zvyšok sveta? ľadový hotel, ľad, zima, sneh, brána, dvere Čítajte viac Kly, lustre aj balóny: Nazrite do hotela zo 600 ton ľadu, kým sa roztopí
debata chyba
Viac na túto tému: #aplikácia #Oravská lesná železnica