Zimná turistická sezóna na strednom Pohroní vyvrcholí marcovou túrou na Vtáčnik

Spoločnou túrou na vrch Vtáčnik v marci vyvrcholí tohtoročná zimná turistická sezóna na strednom Pohroní v réžii Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Gron. Zavŕši sa ňou kampaň OOCR, ktorá zahŕňa desať turistických cieľov v regióne.

03.02.2022 13:00
debata
čočík, fejky Čítajte viac Anmani, Puna, Abibas... Kam až siaha kreativita čínskych falzifikátov?

Výzvu sme odštartovali v novembri 2021 spoločným výstupom na rozhľadňu Háj v Novej Bani. Cieľom výzvy bolo predstaviť turistické trasy v regióne a inšpirovať ľudí k turistike, pre ktorú má tento región veľmi dobré podmienky aj počas zimy, uviedla pre TASR marketingová koordinátorka OOCR Región Gron Gabriela Matlovičová.

Aktuálne sa nachádzame v druhej polovici výzvy a čakajú nás ešte štyri turistické ciele. Veľmi sa tešíme, že nám v každej výzve pribúdajú noví a noví účastníci, pripomenula.

Dôležitou súčasťou aktivít, ktorým sa OOCR Región Gron v súčasnosti venuje, sú prípravy a realizácia rozvojových zámerov členských subjektov, ktoré sú podporené Rozvojovou agentúrou Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).

V roku 2021 sa tak v rámci Pohronskej hradnej cesty podarilo osadiť prvé prvky jednotného turistického mobiliáru, ktorými sú uvítacie totemy pre hrady Revište, Šášov, kaštieľ v Žiari nad Hronom a kláštor v Hronskom Beňadiku.

Na zaniknuté hrady Breznica, Teplica a Rudno pribudli okrem totemov aj informačné tabule.

senior, päť, radosť, pozdrav Čítajte viac KVÍZ: Hory, doliny, rieky, jaskyne... Vyznáte sa v slovenských NAJ?

Ďalším dôležitým projektom, ktorý bol ukončený v závere roka, bolo vybudovanie detskej feraty v areáli Zvonička v Novej Bani. Oficiálne otvorenie a sprístupnenie verejnosti je naplánované v prvom štvrťroku 2022.

V spolupráci s BBSK bola vlani vyznačená nová cyklotrasa, vedúca Pokútskou dolinou. V rámci postupného rozvoja siete kľakovských cyklotrás sa v minulom roku prepojili Kľakovská dolina s hradom Revište.

Na značenie je pripravené spojenie Žarnovice s Hornými Hámrami a spojkou na Kostivrch s následným prepojením na novobanské cyklookruhy.

V rámci budovania cyklistickej infraštruktúry sa zrealizovalo osadenie dreveného cykloprístrešku v Hrabičove a objednali sa aj prvé servisné a nabíjacie cyklostojany.

Tie by mali byť osadené na vybraných miestach regiónu začiatkom roka 2022, objasnil destinačný koordinátor OOCR Región Gron Jozef Gulai.

Okrem toho sa v júni 2021 podarilo zorganizovať prvý ročník podujatia Glgáč stretnutie hrnčiarov na hrade Revište.

Druhý ročník je plánovaný na 28. mája. Už v máji 2021 sa začala sezóna prehliadok na Pohronskej hradnej ceste novým podujatím – svetelným prepojením šiestich hradných lokalít.

mall tv, námestie, slovensk rebricek Čítajte viac Mestá, len sa nepobite! Tu je rebríček najkrajších slovenských námestí
debata chyba
Viac na túto tému: #túra #Pohronie