Na turistických výstupoch na strednom Pohroní sa v zime zúčastnilo 600 ľudí

Približne 600 ľudí sa zapojilo do zimnej kampane Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Gron, zameranej na turizmus a spoznávanie známych aj menej známych lokalít regiónu stredného Pohronia.

06.04.2022 12:35
debata

Je to číslo, ktoré nás prekvapilo a príjemne potešilo. Počas výzvy sme zároveň na stránke Regiónu Gron na sociálnej sieti zaznamenali aj nárast online fanúšikov o skoro 800, uviedla výkonná riaditeľka OOCR Región Gron Mária Pátková.

Zimná turistická výzva Regiónu Gron pozostávala z desiatich turistických trás v rámci stredného Pohronia. Motiváciou zúčastniť sa bolo nielen spoznávanie nových miest regiónu, kam sa návštevníci budú opakovanie vracať, ale aj získanie odmeny v podobe propagačných materiálov Regiónu Gron pre všetkých zúčastnených.

Zimná turistická výzva Regiónu Gron sa začala spoločným výstupom na rozhľadňu Háj v Novej Bani 17. novembra 2021, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 70 turistov.

Následne boli v dvojtýždňových intervaloch uverejňované ďalšie turistické trasy. Výzva bola ukončená tak, ako odštartovala – spoločným výstupom na vrch Vtáčnik 19. marca 2022, na ktorom sa zúčastnilo vyše 50 turistov.

OOCR Región Gron v spolupráci so samosprávami, podnikateľmi, občianskymi združeniami a viacerými partnermi v regióne aktuálne pracuje na ďalších aktivitách pre návštevníkov stredného Pohronia.

Návštevníci sa už teraz môžu tešiť na obľúbené prehliadky v rámci Pohronskej hradnej cesty aj v spolupráci s Krajskou hvezdárňou a planetáriom M. Hella v Žiari nad Hronom, ktorá v roku 2021 obohatila prehliadku Nočný Šášov o vizuálne atraktívny svietiaci model Mesiaca s priemerom päť metrov.

Pripravujeme aj druhý ročník podujatia Glgáč – Stretnutie hrnčiarov na hrade Revište. Aktuálne chystáme kalendár podujatí na celý rok, prezradil destinačný koordinátor OOCR Región Gron Jozef Gulai.

Kôrová kaplnka drevo kôra Čítajte viac Kôrová kaplnka v Hornej Bzovej pod Poľanou je vo svete dreva raritou gánovce, hozelec Čítajte viac Vynovili vstup do geoparku v Gánovciach, využili technológiu rozšírenej reality
debata chyba
Viac na túto tému: #Turistika