Ďalší 'klenot' extrémnych mostov: K diamantu zavesenému nad roklinou sa dostenete bicyklom po lane

Nová 240 metrov dlhá turistická atrakcia by mala byť vyhradená len pre tých, ktorí milujú vzrušenie a adrenalín.

10.07.2022 06:00
debata (1)

K trendu extrémnych atrakcií sa pridalo aj Gruzínsko. Otvorilo most visiaci nad kaňonom Dashbashi, asi dve hodiny jazdy autom od hlavného mesta Tbilisi.

Medzi inými mostami však vyniká svojím stredom, kde je umiestnený gigantický viacposchodový bar v tvare diamantu. K baru sa odvážlivci môžu dostať na bicykli pripevnenom k lanu mosta. A to všetko sa odohráva vo výške asi 280 metrov nad kaňonom.

Myšlienka mosta vznikla z túžby prilákať turistov, ktorí milujú dobrodružstvá vo voľnej prírode, a zároveň propagovať prírodné prostredie.

Gruzínsko-izraelská investičná skupina Kass stavala most tri roky, náklady sa vyšplhali na 37 miliónov eur.

Gruzínci tvrdia, že most je najdlhšou a najvyššou voľne visiacou konštrukciou na svete.

Súčasťou komplexu sú aj cestičky do kaňonu a jeho vodopádov, panoramatické výhľady, obrovská hojdačka, ale aj chatky a hotel.

Prírodná rezervácia Tsalka, kde sa most nachádza, je pre turistov zo zahraničia zatiaľ pomerne neznáma, no investori dúfajú, že táto pútavá atrakcia privedie do oblasti viac návštevníkov.

stĺpy, most, večer Čítajte viac Krajina, kde nič nie je nemožné, otvára visutý most, ktorý popiera zákony fyziky stĺpy, most, večer Čítajte viac Otvorili najdlhší sklenený most na svete: Má 630 metrov a visí vo výške 150 metrov Chorvátsko Pelješac most Čítajte viac Koniec špekulácií: Odhalili názov mosta na chorvátsky Pelješac. Jeden dôležitý otáznik však ešte ostal

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mosty #Gruzínsko