Zlepšiť dostupnosť PIENAP-u v lete majú posilnené autobusové spoje

Počas letných víkendov budú na trase Stará Ľubovňa - Červený Kláštor jazdiť špeciálne autobusové spojenia. Hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Daša Jeleňová uviedla, že od 2. júla do 4. septembra turistom zlepšia dostupnosť Pieninského národného parku (PIENAP).

22.06.2022 13:33
debata

„Posilnené autobusové spoje zabezpečia dopravu na trase Stará Ľubovňa Hniezdne Kamienka Stráňany Veľký Lipník Haligovce Červený Kláštor,“ konkretizovala s tým, že zo Starej Ľubovne budú vyrážať spoje v sobotu aj v nedeľu o 8.38 h, 10.38 h a o 16.28 h. Z Červeného Kláštora do Starej Ľubovne pôjdu o 9.20 h, 11.20 h a 17.10 h.

„Z Červeného Kláštora k chate Pieniny v Lesnici pôjdu o 12.40 h a späť o 14.35 h. Autobusy zároveň zabezpečujú nadväzné spojenie k cezhraničnému vlaku Beliansky expres, ktorý je prevádzkovaný medzi mestami Poprad a Muszyna od 4. júna,“ doplnila hovorkyňa. Cestovné poriadky je možné vyhľadať aj prostredníctvom webu www.cp.sk.

Posilnené spoje budú premávať vďaka spolupráci s Integrovaným dopravným systémom Východ a zmluvným autobusovým dopravcom Bus Karpaty. Cieľom je podľa Jeleňovej zlepšiť dostupnosť Pieninského národného parku pre turistov.

Lucca, Taliansko Čítajte viac Inst@inšpirácia: Fotograf Ľudo vám ukáže toskánske mesto krajšie ako Pisa Čo nepísať do profilu na internetovej zoznamke? Čítajte viac Niektoré lokality v Beluši budú mať bezplatné pripojenie na internet
debata chyba
Viac na túto tému: #PIENAP