Turisti by sa mali vyhnúť Veľkej Svišťovke, červený chodník je po búrke poškodený

Správa Tatranského národného parku (TANAP) žiada turistov, aby sa vyhli Veľkej Svišťovke a zbytočne neriskovali. Červeno značený turistický chodník medzi Skalnatým a Zeleným plesom vo Vysokých Tatrách totiž počas piatkovej (22. 7.) intenzívnej búrky poškodila voda, informovala Martina Petránová zo Správy TANAP.

24.07.2022 05:00
debata

Keďže je časť trasy stále zaplavená, podľa jej slov sa nedá posúdiť, v akom stave sa turistický chodník momentálne nachádza.

„Aj preto prosíme návštevníkov, aby zbytočne neriskovali a tomuto úseku Tatranskej magistrály sa v najbližších dňoch radšej vyhli, podmočený terén totiž zvyšuje riziko zosuvov a padania skál,“ povedala s tým, že ako náhradu môžu využiť trasu cez Malú Svišťovku, ktorou sa taktiež dostanú k Zelenému plesu.

Pripomenula, že v oblasti, kde sa nachádzajú reťaze, v piatok popoludní zasahovali aj horskí záchranári, deviatich turistov lanovou technikou dostali cez úseky, ktoré vymyla prívalová voda. Na mieste v sobotu zasahovali i leteckí záchranári.

„Jeho posádka ratovala ľudí, ktorí sa tadiaľ snažili prejsť, avšak uviazli v neprehľadnom teréne,“ dodala Petránová.

práca, zamestnanie, pílenie, drevo, robotník Čítajte viac Ktorá krajina má najkratší pracovný týždeň? Slováci pracujú skoro o 10 hodín týždenne viac čočík, čína, mall.tv Čítajte viac Ako žijú bohatí Číňania? Peniaze už majú, vkus ešte nie
debata chyba
Viac na túto tému: #TANAP