Na počesť sv. Jána Pavla II. opäť vystúpia na Veľký Rozsutec

Pamätný výstup na Veľký Rozsutec na počesť svätého Jána Pavla II. sa uskutoční v sobotu 10. septembra 2022. Účastníci desiateho výstupu sa môžu do Terchovej dopraviť špeciálnym autobusom s odchodom o 6.45 h z autobusovej stanice v Žiline, informovala metodička Krajskej knižnice v Žiline Božena Sobolová.

25.08.2022 11:00
debata

Doplnila, že autobus, ktorý zabezpečí Žilinský samosprávny kraj, sa môže cestou do Terchovej zastaviť podľa požiadaviek na ďalších autobusových zastávkach.

„Svätá omša v Kostole sv. Cyrila a Metoda v Terchovej sa bude konať o 7.30 h a po nej sa účastníci autobusom presunú do Štefanovej. Odtiaľ spoločne vystúpia do sedla Medziholie a po červenej značke na vrchol Veľkého Rozsutca,“ priblížila Sobolová.

Napoludnie by sa účastníci mali stretnúť na vrchole Rozsutca. „Tu sa nachádza aj pamätná tabuľa venovaná sv. Jánovi Pavlovi II. Osadili ju počas prvého výstupu v roku 2013. V prípade nepriaznivého počasia sa uskutoční svätá omša a náhradný turistický program, ktorý zabezpečí Horská záchranná služba Malá Fatra v bezpečných častiach Malej Fatry,“ dodala metodička krajskej knižnice.

Brazília, Rio de Janeiro, socha Krista Vykupiteľa, Ježiš Čítajte viac Rastie tretia najväčšia socha Ježiša na svete. Poľského Krista Kráľa netromfne
debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Pavol II. #Veľký Rozsutec