Novú lanovku v Jasnej pripravujú na prvé testy

Novú lanovku v horskom stredisku Jasná Nízke Tatry pripravujú na prvé testy. Investícia vo výške 17 miliónov eur tak ide do finále. Necelé tri mesiace pred začiatkom zimnej sezóny na lano nainštalovali prvú z kabín, ktorá pomôže s nastavovaním technológie, informoval Marián Galajda zo spoločnosti Tatry mountain resorts.

15.09.2022 09:00
debata

„Prvá kabína na trase je vážny signál toho, že ideme do finále. Tak, ako dodávateľská firma s lanovkou, aj my sa naplno venujeme otvoreniu zimnej sezóny 2022/2023, ktoré by malo zodpovedať veľkosti a dôležitosti tejto investície,“ uviedol riaditeľ horského strediska Jiří Trumpeš. Kabíny pre lanovku dodáva švajčiarska firma. Ide o 15-miestne kabíny, ktoré vznikli na objednávku.

Výstavba novej lanovky sa začala v minulom roku. Prvých cestujúcich prevezie v zime 2022/2023. Lanovka podľa Galajdu pomôže odstrániť najväčší problém v doprave lyžiarov a turistov na Priehybu z Bielej púte, ktorým je zdĺhavý prestup z jestvujúcej štvorsedačky na výťah Twinliner.

Lanovka bude zároveň hlavnou prepravnou líniou pre zásobovanie reštaurácií. Zároveň pôjde o bezbariérové riešenie dopravy. V objekte údolnej stanice lanovky bude okrem technológie a zázemia zachovaných aj 65 parkovacích miest pôvodného parkoviska, na ktorom objekt vyrastie.

čočík, čína, Čítajte viac Tieto čínske horské chodníky sú úplný horor. Desivé sú aj zábery Skalka, ferrata, adrenalín, visutý most, lanový most Čítajte viac Odvážne deti, pozor! Nová Baňa má novú turisticko-športovú atrakciu: Detskú ferratu
debata chyba
Viac na túto tému: #lanovka #Nízke Tatry