Turistické chodníky v okolí požiariska v Malej Fatre sú uzatvorené

Z dôvodu sobotného (12. 11.) požiaru suchej trávy na hrebeni Malej Fatry uzatvorili niektoré turistické chodníky. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

13.11.2022 11:42
debata

„Upozorňujeme, že z dôvodu požiaru je uzatvorený červeno značený turistický chodník zo Snilovského sedla na Poludňový grúň, modro značený turistický chodník zo Šútova na Chatu pod Chlebom a žlto značený chodník zo Sedla za Hromovým smerom na Chatu pod Chlebom,“ informuje HZS.

Požiar suchej trávy na hrebeni Malej Fatry vznikol v sobotu popoludní, zasiahol plochu asi 300 krát 300 metrov. Na jeho likvidácii sa podieľalo 15 profesionálnych a 48 dobrovoľných hasičov. Požiar zlikvidovali krátko pred 19.30 h.

požiar Čítajte viac Požiar v Malej Fatre hasiči zlikvidovali aj bez techniky, príčinou zrejme ľudský faktor Chorvátsko, More, Hvar Čítajte viac Jedno z prvých miest Európy, zázrak krvácajúceho kríža, obrovský požiar: Hvar odhaľuje unikátne video Rovinj, chorvátsko, more Čítajte viac Sťažnosti turistov: Čo im na dovolenke v Chorvátsku najviac prekážalo? A čo im na to odkázali domáci?
debata chyba
Viac na túto tému: #malá fatra