Tatranskí hotelieri sa pripravujú na zimnú sezónu, opäť vyrastie Tatranský ľadový dóm

Vo Vysokých Tatrách pokračuje príprava na zimnú sezónu. Z tohto dôvodu, no aj pre šetrenie sú niektoré hotely a zariadenia v súčasnosti zatvorené. Technicky a prevádzkovo sa predovšetkým chystajú lyžiarske strediská. Informovala o tom výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lucia Blašková. Dobrou správou podľa nej je, že rezervácie do hotelov na zimu prichádzajú a o Vysoké Tatry sa počas zimy zaujímajú rovnako aj zahraniční hostia.

15.11.2022 11:00
debata

V ponuke tohtoročnej sezóny bude opäť Tatranský ľadový dóm na Hrebienku. Ten sa podľa Blaškovej pripravuje a jeho detaily budú známe čoskoro, otvoriť by ho pre verejnosť mali klasicky v novembri. So samotnou lyžovačkou by sa podľa nej mohlo, v závislosti od snehových podmienok, začať v prvej polovici decembra.

„Okrem lyžovania budú, samozrejme, upravené desiatky kilometrov populárnych bežeckých trás, snažíme sa o informačné vzdelávanie verejnosti na tému bezpečného skitouringu, o ktorý masívne rastie záujem,“ dodala výkonná riaditeľka OOCR.

Pripomenula aj vianočné trhy v centre Popradu s pútavou svetelnou výzdobou, aj vianočnú trhovú atmosféru v Tatranskej Lomnici. Pripravené sú podľa nej aj rôzne podujatia počas víkendov alebo na privítanie Nového roka.

OOCR sa v súčasnosti venuje predovšetkým propagácii lyžovačky a zimnej dovolenky aj pre nelyžiarov, nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

„Vzľadom na to, že od začiatku roka „ťaháme“ so sebou pokles ubytovania oproti úspešnejším rokom, snažíme sa pripraviť sa tak, aby sme dosiahli čo najlepší výsledok a v zime sa nám, aj v tejto pokračujúcej neľahkej situácii pre cestovný ruch a gastro, podarilo pritiahnuť čo najviac turistov,“ skonštatovala Blašková.

Zároveň dúfa, že zo strany štátu budú nastavené také opatrenia pre podnikateľov aj domácnosti, aby hosť nepocítil šetrenie na vlastnej koži výrazne a hlavne si, aby si dovolenku mohol vôbec dopriať.

08-09-belianske3 Čítajte viac Návštevnosť Belianskej jaskyne v tomto roku stúpla dvojnásobne Maďarsko, Budapešť, Rybárska bašta, NEST1 NEPOUZI Čítajte viac Tu je 50 tipov Travel+Leisure, kam cestovať. 10 z nich je skvelo dostupných aj pre Slovákov
debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry