V Tatranskej Lomnici už spustili snežné delá, zasnežujú Čučoriedky

V lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách už začali zasnežovať, a to na svahu Čučoriedky západ. Informoval o tom hovorca prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk Marián Galajda, podľa ktorého využili vhodné poveternostné podmienky.

18.11.2022 11:40
debata

Každoročne zvyknú v strediskách v Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese zasnežovať zjazdovky približne v tejto dobe, keď teploty poklesnú na –5 stupňov Celzia. „Uvidíme, ako dlho toto ochladenie vydrží. Nemôžeme si dovoliť zasnežovať vo chvíli, keď predpoveď bude v noci síce ponúkať –5 stupňov, ale počas dňa 9 stupňov Celzia. Je teda dôležité, aby tam bola vyhliadka dlhodobejšieho ochladenia,“ skonštatoval Galajda.

V prípade vhodných poveternostných podmienok by chceli spustiť lyžiarsku sezónu najskôr na Štrbskom Plese, a to od 10. decembra. Tatranská Lomnica má prísť na rad o týždeň neskôr 17. decembra.

Zatiaľ posledná lyžiarska sezóna trvala vo Vysokých Tatrách takmer päť mesiacov. Bola podstatne dlhšia oproti tej predošlej, keď sa pre pandémiu a s ňou spojené opatrenia lyžovalo iba 31 dní.

Najvyššie položená zjazdovka v Lomnickom sedle v stredisku Tatranská Lomnica bola v dennej prevádzke až do mája, dlho sa lyžovalo aj na Štrbskom Plese.

Kapsaliana, Kréta, dedina, kostol, chrám, zvon, zvonica, starobylý, Grécko Čítajte viac Na predaj je neobývaná dedina s kostolom, školou, hotelom. Za cenu garsónky! kubínska holľa, hory, sneh, lyžovanie, svah, zima, lyžiarske stredisko Čítajte viac Žiadny sneh? Žiadny problém! Ako sa v Číne sánkujú a korčuľujú aj pod horúcim slnkom
debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #sneh #Tatranská Lomnica