Chodník k vodopádu Bystrô doplnili o oddychové miesta a ferratovú cestu

Mesto Hriňová zrealizovalo od začiatku jesene 2022 rekonštrukciu turistického chodníka, vedúceho k známej podpolianskej atrakcii národnej prírodnej pamiatke vodopád Bystrô. S finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vo výške 35.240 eur doplnilo oddychové miesta a vybudovalo tiež via-ferratovú cestu.

21.11.2022 12:40
debata

„Cieľom bolo zlepšenie stavu okolia vodopádu, zvýšenie návštevnosti a celkovej podpory rozvoja cestovného ruchu v Banskobystrickom kraji,“ informuje mesto na svojej stránke.

Zhotoviteľom diela vrátane projektového zámeru a technickej správy je Pavol Rajčan. Práce na rekonštrukcii turistického chodníka vykonávali zamestnanci mesta Hriňová v spolupráci s CHKO Poľana a dobrovoľníkmi.

„Projekt prispel k zatraktívneniu tohto turisticky navštevovaného miesta a vytvoreniu bezpečnej turistickej výstupovej trasy na samotnú Poľanu. Realizácia projektu má potenciál pozitívne prispieť k rozvoju cestovného ruchu v regióne Podpoľania,“ dodáva mesto Hriňová.

Nitra, Zobor Čítajte viac Projekt Via ferraty Zobor je dokončený a pripravený na užívanie Horehronie hrad Slovenská Ľupča Čítajte viac V Ľupči pribudla nová ferrata, trasy obťažnosti C a D. Pripravené sú aj rozšírenia
debata chyba
Viac na túto tému: #Hriňová #ferrata