Poistenie na zásah horských záchranárov platí len pre ubytovaných na území mesta Vysoké Tatry

Už druhým rokom platí pre všetkých, ktorí sa ubytujú na území mesta mesta Vysoké Tatry, a za ktorých ubytovateľ odvedie miestnu daň, poistenie na zásah Horskej záchrannej služby. Pripomenula to na prahu zimnej sezóny Dominika Štefková z oddelenia komunikácie Združenia cestovného ruchu (ZCR) Vysoké Tatry. Zároveň upozornila, že Vysoké Tatry tvoria tatranské časti od Tatranskej Kotliny po Popradské Pleso, a nepatrí pod ne Štrbské Pleso.

24.11.2022 14:00
debata

„Je to viac-menej nepísané pravidlo, že turisti vôbec nerozlišujú, či sú na území obce Štrba alebo mesta Vysoké Tatry. Pre nich je Štrbské či Popradské pleso stále to isté, sú to pre nich Vysoké Tatry. Pre nich je základ, že idú do hôr, na turistiku. To preto na to upozorňujeme,“ povedala Štefková. Štrbské Pleso totiž patrí práve pod obec Štrba.

Hromadné poistenie pre ubytovaných platí v Tatrách od 1. júna 2020, a to od príchodu na ubytovanie (check in) po odchod z ubytovania (check out).

Združenie cestovného ruchu však vyzýva návštevníkov overiť si u svojho ubytovateľa, či je registrovaným na platbu dane v meste Vysoké Tatry.

Návštevníci by si následne mali doklad o ubytovaní uchovať a v prípade nehody kontaktovať poisťovňu a nahlásiť sa cez hromadnú zmluvu.

Tatry ľadový dóm Hrebienok atrakcia zima Čítajte viac Ľadový dóm na Hrebienku odráža situáciu vo svete. Otvárajú ho 17. novembra turista, turistika, hory, cestovanie, ruksak, kopce, údolie, dolina, dovolenka Čítajte viac Cestu slobody chce mať Prešovská župa ukončenú do dvoch rokov
debata chyba