V Levočskej doline sa počas tejto zimy lyžovať nebude, dôvodom je kríza

V lyžiarskom stredisku v Levočskej doline počas tejto zimnej sezóny nevytiahnu snežné delá a nespustia vleky, lyžovať sa tam nebude. Ide o reakciu na energetickú krízu a s ňou spojenú neistotu.

25.11.2022 12:30
debata

Podľa marketingovej manažérky strediska Lenky Schreiner Maťašovskej štát stále jasne nedefinoval, ako budú fungovať a za akých podmienok budú prebiehať kompenzácie vysokých cien energií, stredisko už ale čakať nemôže.

„Do poslednej chvíle sme čakali, že odpovede na otázky dostaneme. Nestalo sa tak. Veľmi nás to mrzí, ale museli sme pristúpiť k tomu najsmutnejšiemu rozhodnutiu – lyžiarske stredisko pre túto zimnú sezónu neotvoriť,“ uviedla.

V stredisku vzdialenom šesť kilometrov od Levoče chcú zimné obdobie využiť na prípravu letnej sezóny a viacerých noviniek.

„Veríme, že sa nám podarí spoločne prekonať túto ťažkú dobu a o rok už opäť budeme počuť hukot zasnežovacích diel na svahu, zalyžujeme si na čerstvo upravenej zjazdovke a deti opäť zavítajú do lyžiarskej školy,“ dodala Schreiner Maťašovská.

Zároveň informovala, že ďalšie služby strediska počas zimnej sezóny budú návštevníkom k dispozícii na objednávku.

počasie zasnežovanie Hodruša Hámre hotel Salamandera resort Čítajte viac V Tatranskej Lomnici už spustili snežné delá, zasnežujú Čučoriedky zipline Beňatiná Čítajte viac Výstavba zipline dráhy v Gombaseku finišuje, sprístupnia ju budúci rok
debata chyba