Slováci po pandémii prejavili záujem o vidiecky turizmus pod hrebeňmi Javorníkov

Slováci po zmiernení a následnom zrušení protipandemických opatrení prejavili záujem o vidiecky turizmus pod hrebeňmi Javorníkov, povedala správkyňa rekreačného zariadenia Rybník v obci Horná Mariková v Považskobystrickom okrese.

26.11.2022 11:00
debata

Minulá i tohtoročná letná turistická sezóna bola podľa nej pre zariadenie úspešná. Slováci dali prednosť pred zahraničnou dovolenkou pobytom na Slovensku.

Pocítili to aj v rekreačnom zariadení Rybník, kde počas posledných dvoch sezón chodili najmä rodiny s deťmi a rezervovali si týždňové pobyty, čo v minulosti nebolo samozrejmosťou. Keďže súčasťou zariadenia je pstruhmi zarybnený rybník, osobitnou klientelou boli športoví rybári.

Rekreačné zariadenie Rybník získalo cenu TOP ubytovacie zariadenie Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) za rok 2021. Súťaž vyhlasuje každoročne Krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín región.

Zariadenie s kapacitou 32 lôžok poskytuje ubytovanie v štvormiestnych zruboch. Návštevníkov láka aj hubárčenie, pešia i cykloturistika pod hrebeňmi Javorníkov. V zime je k dispozícii neďaleké lyžiarske stredisko SKI Ráztoka.

tučniaky, tučniak, tučniak cisársky, antarktída Čítajte viac Tučniaky smrdia, hlásia sklamané tisíce turistov v Antarktíde. Je to 'hydina' a tak to okolo nich aj vyzerá Turecko, leto, more, dovolenka, pláž Čítajte viac Arogantní, vulgárni a hluční, Ukrajincov nazývajú fašistami, píšu o Rusoch v Turecku znechutení dovolenkári
debata chyba
Viac na túto tému: #vidiek #Javorníky