Pod Tatrami otvoria ďalšie lyžiarske stredisko, nefungovalo viac ako dva roky

Po viac ako dvoch rokoch opäť otvoria v Lučivnej neďaleko Popradu lyžiarske stredisko Ski Tatry. Noví majitelia investovali do techniky a v súčasnosti čakajú len na vhodné počasie, aby mohli spustiť zasnežovanie. Informoval o tom eden z majiteľov Miloš Kopper, podľa ktorého je predbežný termín otvorenia naplánovaný na 16. decembra.

27.11.2022 11:32
debata

Do prípravy strediska sa noví majitelia pustili po lete. „Bez investícií by nebolo možné ani spustiť novú sezónu. Kúpili sme novú zasnežovaciu techniku ako snežné delá, skúter a ratrak,“ vysvetlil Kopper s tým, že do strediska chcú prilákať najmä rodiny s deťmi.

Pre tie pripravujú detský pás s dĺžkou približne 80 metrov či detský kolotoč. Pláne tam aj ďalšie investície. „Máme istú víziu a plány so strediskom aj danou lokalitou. Medzi ne patrí aj celoročné využívanie strediska na letnú turistiku,“ naznačil Kopper.

Majitelia priznali, že náklady na prípravu strediska po niekoľkoročnej pauze boli vysoké. Situácii nepomáhajú ani zvýšené náklady na energie v súvislosti s aktuálnou krízou. „Nemáme žiadne očakávania na pomoc od štátu. Samozrejme, máme obavy, no riziká sú dnes v každom podnikaní,“ skonštatoval Kopper.

Lyžiarske stredisko v Lučivnej sa nachádza 11 kilometrov od Popradu a tri kilometre od Svitu. Zjazdovka má dĺžku 1 100 metrov, pôvodný vlek 950 metrov. V areáli budú počas sezóny ponúkať svoje služby aj bufety a lyžiarski inštruktori.

NEPOUZ,  Sicília Čítajte viac Sicília či Sardínia. Pobyty na talianskych ostrovoch sa začínajú na cenovke od 300 eur, ktorý si vybrať? Viedeň, Rakúsko, Chrám sv. Karla Čítajte viac Najlepším mestom na život je Viedeň. V top 10 rebríčka dominuje Európa
debata chyba
Viac na túto tému: #lyžiarske stredisko