Na Horehroní otvorili zimnú sezónu, prinesie legendárny vlek i ľadové mestečko

Viacdňový Horehronie skipass, ľadové mestečko či exteriérové klzisko priamo na námestí v Brezne sú lákadlá, ktoré pripravila pre návštevníkov tohtoročnej zimnej sezóny Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie, informovala jej marketingová koordinátorka Žofia Koštialová. Stredisko Jasná sa nachádza na rozhraní regiónov Horehronie a Liptov, preto aj sezónu otvorili cez víkend obe OOCR spoločne.

06.12.2022 07:00
debata

„Zimnú sezónu sme tradične otvorili v duchu spájania sa dvoch výnimočných regiónov, hranicou ktorých sú práve nízkotatranské štíty, v zime obľúbené najmä pre všetkých vyznávačov zimných športov, naopak, v lete pre turistov. To vyžaduje vzájomnú podporu a súhru v stredisku Jasná, ktoré sa rozprestiera na severnej a južnej strane Chopka, na rozhraní dvoch regiónov,“ konštatovala výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

Demänovská Dolina šport lyžovanie, Vlhová Čítajte viac Zimnú turistickú sezónu na Liptove otvorila lyžiarka Petra Vlhová

Na južnej strane Chopka sa do prevádzky vracia legendárny vlek Tatrapoma H210 v lokalite Zadné Dereše, ktorý v čase svojho vzniku v roku 1981 bol so svojimi 1550 metrami najdlhší na území vtedajšieho Československa a jeho prevýšenie 505 metrov bolo najvyššie na Slovensku. Po päťročnej pauze, počas ktorej prechádzal opravou a posledných dvoch rokoch obmedzení pre pandémiu, je opäť pripravený na plnohodnotnú zimnú prevádzku.

„Najväčšou novinkou pre lyžiarov je nový produkt, ktorým je štvor-, šesť- a sedemdňový Horehronie skipass otvárajúci dvere do troch lyžiarskych stredísk – Jasná Nízke Tatry, Ski Tále a Mýto Ski & Bike centrum s viac ako 60 kilometrami zjazdoviek. Jeho predaj bude spustený v polovici decembra,“ zdôraznila horehronská OOCR.

Viaceré služby tohtoročnej zimnej sezóny sa viažu na regionálnu zľavovú kartu Horehronie Card, vďaka ktorej sa napríklad lyžiari, bežkári, skialpinisti a turisti bezplatne odvezú skibusom.

Podľa Koštialovej novým lákadlom bude aj exteriérové klzisko priamo na námestí v Brezne, ktoré plánujú otvoriť v polovici decembra, a tiež ľadové mestečko.

lyžovanie, lyže, lyžovačka, sneh, zimná dovolenka Čítajte viac V Levočskej doline sa počas tejto zimy lyžovať nebude, dôvodom je kríza
debata chyba
Viac na túto tému: #Horehronie