Zoborské ferraty sú uzavreté, nová sezóna sa začne od júna budúceho roka

Nitrianske ferraty sú od začiatku decembra uzavreté. Zimná uzávera platí do konca mája. V úvodnej sezóne, ktorá sa začala 8. septembra, využilo požičovňu ferratových setov 569 návštevníkov, informovala nitrianska radnica. Približne 150 turistov otestovalo trasu s vlastným výstrojom.

12.12.2022 15:00
debata

Prvé ferraty na území západného Slovenska si vyskúšali najmä Nitrania, nechýbali však ani návštevníci z ďalších slovenských miest, z Maďarska, Rakúska, Česka, Francúzska, Talianska, Kanady a Číny. Počas slnečných dní bolo niekedy potrebné počkať, kým sa ferraty uvoľnia, potvrdil magistrát.

Celkové náklady na výstavbu ferrát boli viac ako 26.600 eur. Vybudované sú pod vrcholom Pyramídy a pozostávajú z dvoch samostatných výstupových trás.

Turistom umožnia dostať sa až na vrchol skalného piliera vrchu Pyramída na Zobore, obe sú jednosmerné. Správcom ferrát je Zoborský skrášľovací spolok, pravidelnú údržbu zabezpečujú členovia Nitrianskeho horského spolku. Letná sezóna sa začne 1. júna 2023.

Skalka, ferrata, adrenalín, visutý most, lanový most Čítajte viac Odvážne deti, pozor! Nová Baňa má novú turisticko-športovú atrakciu: Detskú ferratu večerná Nitra, mesto, svetlá Čítajte viac V Nitre bude jazdiť vianočný autobus
debata chyba
Viac na túto tému: #Zobor #ferrata