Tatranský ľadový dóm zatvorili

Najväčšia turistická atrakcia na Hrebienku vo Vysokých Tatrách, Tatranský ľadový dóm, je dočasne zatvorený. Dôvodom sú technické problémy, na ktorých odstránení sa pracuje. Informovalo o tom stredisko na sociálnej sieti s tým, že ľadová stavba bude zatvorená do 30. decembra. Opätovné spustenie prevádzky je naplánované od soboty 31. decembra.

27.12.2022 14:00
debata

Tatranský ľadový dóm, ktorý vybudovali sochári a rezbári na Hrebienku desiaty rok po sebe, má podobu Baziliky Božieho hrobu v Jeruzaleme. Na troch základných témach – bolesť, odvaha a mier, reflektuje súčasnú situáciu vo svete.

Súčasťou stavby, ukrytej pod kupolou s priemerom 25 metrov, je aj krížová cesta Via dolorosa. Novinkou tohto ročníka je, že verejnosť môže po prvýkrát historicky vstúpiť pomedzi ľadové múry chrámu a prejsť okolo takzvanej edikuly, ktorá ukrýva miesto Ježišovho hrobu.

Oravský hrad Čítajte viac Návštevnosť Oravského hradu stúpla, chodia najmä dve národnosti slnečník Čítajte viac Tragédia na pláži: Dovolenkárku prebodol slnečník, ktorý uchytil vietor. Väčšina obetí pláží sú ženy nad 40
debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #Tatranský ľadový dóm