Hrebienok po dvoch rokoch zas privíta súťaž v tvorbe ľadových sôch Tatry Ice Master

Po dvoch rokoch sa na Hrebienok vo Vysokých Tatrách vráti medzinárodné podujatie Tatry Ice Master. Uskutoční sa v dňoch 21. a 22. januára.

08.01.2023 11:00
debata

Počas dvoch dní sochári z desiatich krajín sveta vdýchnu život 50 tonám ľadu. Premenia ich na 35 unikátnych ľadových sôch podľa vopred zadaných súťažných tém. Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry na sociálnej sieti.

Jednu časť sôch budú ľadoví rezbári vytvárať popri budove lanovky, druhá bude umiestnená v druhej kupole vedľa Tatranského ľadového dómu.

„Sochy umiestnené v kupole – Galérii ľadových majstrov, budú v prevádzke až do skončenia zimnej sezóny, respektíve do konca apríla 2023. Druhá časť sôch bude ponechaná na otvorenom priestranstve, kým ich počasie neroztopí,“ uviedla oblastná organizácia. Ľadové sochy budú od zotmenia nasvietené, čím chcú organizátori umocniť dizajn jednotlivých sôch.

Na deviatom ročníku podujatia sa zúčastnia tímy zo Slovenska, Česka, Holandska, Litvy, Fínska, Veľkej Británie, Mongolska, Mexika, Poľska a Nemecka. Do hlasovania o najlepší tím sa bude môcť zapojiť aj verejnosť.

vrchol, Francuzsko, lanovka, Aiguille du Midi, Chamonix, hory Čítajte viac O pár rokov s tým bude koniec... koniec lyžovania v horách, ako ho poznáme Téryho chata, Vysoké Tatry, zima, sneh túra, hory, vysokohorská turistika Čítajte viac Viete, kam môžete aj v zime? 12 tipov na tatranské túry, najkratšia má len 5 minút!
debata chyba
Viac na túto tému: #Hrebienok #Tatry Ice Master