Našim susedom sa začali prázdniny, citeľne ich pribudlo aj v Tatrách

Hoci sa slovenské zimné prázdniny a sviatky skončili, rezervácií v hoteloch vo Vysokých Tatrách pribúda. Začali sa totiž poľské prázdniny a nasledovať budú aj jarné – slovenské a české. Zvýšený počet Poliakov v regióne zaznamenali už od prvého dňa. Potvrdila to výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lucia Blašková.

17.01.2023 09:00
debata

V prvé pracovné dni po sviatkoch boli Tatry prázdnejšie. Viac ubytovaných, návštevníkov aj turistov tam očakávajú počas nasledujúcich týždňov. V Poľsku dnes odštartovali zimné prázdniny.

„Poľských turistov preto citeľne pribudlo. Tieto prázdniny sa prekrývajú aj so slovenskými a českými, aj vďaka tomu obsadenosť tatranských hotelov začala rásť,“ informovala Blašková. Rovnako sú podľa nej pomerne naplnené aj víkendy.

Po predošlom oteplení a daždivom počasí sa opäť rozbieha aj lyžiarska sezóna. V uplynulých dňoch nasnežilo, okrem toho meteorológovia avizujú pribúdajúce snehové zrážky aj v nasledujúcich dňoch. „Sneh bude pribúdať najmä od stredných polôh, no prechodne sa snehová pokrývka miestami vytvorí aj v nižších polohách,“ avizoval v nedeľu Slovenský hydrometeorologický ústav na sociálnej sieti.

Na zimnú sezónu sa v Tatrách zatiaľ podľa Blaškovej pozerajú optimisticky. Otázne podľa nej bude, aký bude účet pre podnikateľov na jej konci, a to vzhľadom na enormný nárast nákladov.

„Veríme, že žiaden z nich nebude musieť urobiť nepopulárne riešenie a zatvoriť. Skôr avizujú na „slabšie týždne“ obmedzenie prevádzky, napríklad otvoriť len na víkend či obmedziť prevádzkové hodiny. Veríme, že k tomu nebude nutné pristúpiť,“ skonštatovala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poliaci #Tatry #Vysoké Tatry