10 krajín, z 50 ton ľadu, 35 objektov: Na Hrebienku vytvoria ľadové sochy na tému ženy a sci-fi obrazu sveta

Žena ako symbol života a sci-fi obraz sveta v budúcnosti sú témami tohtoročných medzinárodných majstrovstiev ľadových sochárov. Tie sa po dvoch rokoch prestávky vrátia v dňoch 21. a 22. januára na Hrebienok vo Vysokých Tatrách.

21.01.2023 07:00
VYSOKÉ TATRY: Tatry Ice Master 2023 Foto: ,
Ľadové sochy dvoch vyjúcich vlkov na Lomnickom štíte ako symbol tatranskej prírody, ktoré vytvorili ľadoví sochári z Nemecka pred oficiálnym začiatkom 9. ročníka medzinárodných majstrovstiev v stavaní ľadových sôch Tatry Ice Master na Hrebienku.
debata

V nadmorskej výške 1 285 metrov budú tvoriť ľadoví sochári z desiatich krajín sveta, k dispozícii budú mať 50 ton ľadu.

Desať tímov by ho mali počas Tatry Ice Master premeniť na 35 unikátnych ľadových sôch. Informoval o tom za organizátorov podujatia Marián Galajda.

Ľadové sochy, ktoré počas dňa umelci vytvoria, budú od zotmenia nasvietené, čím sa umocní dizajn a krása jednotlivých sôch.

Tatry Ice Master Lomnický štít sochy Čítajte viac Na Lomnickom štíte ľadové vlky vyjú vďaka Nemcom, Mongoli zapadli v snehu v Alpách

„Jednu časť sôch budú ľadoví rezbári vytvárať v priestore popri budove lanovky a druhá bude umiestnená v druhej kupole vedľa Tatranského ľadového dómu. Sochy umiestnené v kupole Galérie ľadových majstrov bude môcť verejnosť navštíviť až do skončenia zimnej sezóny, respektíve do konca apríla 2023,“ avizoval Galajda. Druhá časť sôch bude ponechaná na otvorenom priestranstve až do doby, kým ich počasie neroztopí.

Na 9. ročníku medzinárodných majstrovstiev sa zúčastnia tímy zo Slovenska, Česka, Holandska, Litvy, Fínska, Veľkej Británie, Mongolska, Maďarska, Poľska a Nemecka.

Podujatie bude mať aj sprievodný program. Do hlasovania o najlepší tím sa môže zapojiť aj verejnosť, a to vyplnením hlasovacieho lístka a jeho odovzdaním priamo na Hrebienku.

Košičanka v Chorvátsku Čítajte viac Začalo sa to letnou láskou: Košičanka hovorí ako vyzerá Chorvátsko mimo leta. A prečo sa niektorí Chorváti nekúpu v mori? oslava, sviatok, priatelia Čítajte viac Tu je 15 najpriateľskejších miest v Európe. Má (konečne) zástupcu aj Slovensko?
debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #Hrebienok #Tatry Ice Master