Liptov má dosť snehu, lyžuje sa všade, najlepšie podmienky hlási Jasná

Na Liptove sa aktuálne lyžuje vo všetkých tamojších strediskách. Upravené sú aj trasy na bežecké lyžovanie, informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov s tým, že ich stav pravidelne monitorujú.

27.01.2023 07:00
debata (1)

„Najlepšie snehové podmienky na zjazdové lyžovanie panujú v stredisku Jasná. Veľmi dobré podmienky hlásia aj strediská Malinô Brdo, Ski Centrum Opalisko Závažná Poruba, Areál Podbreziny a Ski Centrum Demänová Rezort v Liptovskom Mikuláši, Skicentrum Žiar – Dolinky v Žiarskej doline, ako aj Čertovica,“ priblížila Šarafínová.

Ako uviedla, dostatok prírodného snehu zlepšil podmienky aj na bežecké lyžovanie na Liptove. „Upravené trasy monitorujeme a priebežne aktualizujeme ich stav,“ povedala Šarafínová.

Tatry Ice Master Hrebienok ľadové sochy Čítajte viac Tatry Ice Master na Hrebienku: 10 tímov vytesalo 35 ľadových sôch. Pozrite si foto

Trate sú napríklad v Liptovskej Kokave, v Smrečanoch Žiari, v Liptovskom Mikuláši na mestskom cyklochodníku, v Závažnej Porube, v Pavčinej Lehote či v Liptovskej Štiavnici.

Riaditeľka liptovskej OOCR Darina Bartková podotkla, že vďaka dostatku prírodného snehu pribúdajú upravené bežkárske trasy od okolia Ružomberka až po Vysoké Tatry.

„Niekedy bežkárom postačí vyraziť pokojne aj niekde na polia za mestami či dedinami naprieč Liptovom a vychutnať si scenérie, ktoré náš región ponúka,“ skonštatovala.

Rusko Petrohrad sneh Čítajte viac Kalifornia, Irán, Španielsko, Rusko, Estónsko, Nórsko... Ako vyzerá zima v rôznych kútoch sveta?
1 debata chyba
Viac na túto tému: #jasná #Liptov