Opustený kočík na svahu vyvolal rozruch, zasahovať musela polícia

Rodičov, ktorí zabudnú svoje dieťa v rozhorúčenom aute, dokážu niektorí ospravedlniť, ide predsa o nechcený omyl, i keď neuveriteľný. Keď však niekto nechá svojho potomka v zime na svahu v kočíku a pokojne sa odíde lyžovať, je to zámerný hazard s jeho životom, zdravím a bezpečnosťou.

11.02.2023 06:00
debata (15)

Presne takýmto konaním vyvolali rozruch v talianskom lyžiarskom stredisku neďaleko Plan de Corones českí rodičia, informuje Today.it.

V južnom Tirolsku bol krásny deň, vynikajúce snehové podmienky a dobrá viditeľnosť na majestátne Dolomity – čas ako stvorený na zimný šport. A práve ten si nedokázal odoprieť ani jeden z manželov, napriek tomu, že mali so sebou malé dieťa.

Kočík zaparkovali vonku pred alpskú chatu, aj keď bolo niekoľko stupňov pod nulou, a vydali sa za zábavou, ktorú si dieťaťom nechceli nechať „pokaziť“.

vrchol, Francuzsko, lanovka, Aiguille du Midi, Chamonix, hory Čítajte viac O pár rokov s tým bude koniec... koniec lyžovania v horách, ako ho poznáme

Obaja rodičia sa pokojne lyžovali a svojho dvojročného syna kontrolovali až po niekoľkých zjazdoch na svahoch Valdaory.

Opustený kočík s uzimeným maličkým si všimli ďalší lyžiari, ktorí privolali karabinierov. Tí rodičov zadržali a vyšetrujú ich pre podozrenie zo spáchania trestného činu opustenia dieťaťa. Za ich nezodpovedné konanie im v Taliansku hrozí až 5-ročné väzenie.

Prípad, ktorý sa odohral vo štvrtok 2. februára, komentoval aj prezident provincie Trento Maurizio Fugatti: „Je neuveriteľné, že podobné situácie sa môžu stať aj v roku 2023“.

lanovka, Vysoké Tatry, Solisko Čítajte viac Jediné miesto, kde nejazdia žiadne autá: Obyvatelia si postavili vlastnú lanovku České Švajčiarsko, Pravčická brána Čítajte viac Top 5 miest na výlety v Česku: Mesto obrov, protiepidemická kaplnka, kastelán-optik

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #dieťa #kočík