Na Skalke pri Kremnici sa opäť objavil unikátny ľadopád. Vyskúšajte si adrenalínové ľadolezenie

Na Skalke pri Kremnici je po ročnej odmlke od utorka 14. februára opäť verejnosti prístupný ľadopád. Ako mesto Kremnica informuje na sociálnej sieti, ľadolezenie je na Slovensku možné len na pár miestach, takže atrakcia je unikátom v zimnom vyžití sa v prírode.

16.02.2023 09:45
ľadopád, skalka pri kremnici Foto: ,
Na Skalke pri Kremnici vyrástol obrovský ľadopád.
debata

Skalka poskytuje pre ľadopád ideálne podmienky. „Pri výške 1 200 metrov, severozápadnej expozícii a umiestnení v najchladnejšej doline na území je predpoklad, že ľadopád vydrží aj prichádzajúce teplejšie dni,“ informuje kremnická samospráva, ktorá je prevádzkovateľom ľadopádu.

Ľadopád sa nachádza pár metrov od parkoviska, je prístupný širokej verejnosti. Atrakcia je značená smerovými šípkami a bezpečnostnými pokynmi, ktoré je potrebné dodržiavať.

Tatry Ice Master Hrebienok ľadové sochy Čítajte viac Tatry Ice Master na Hrebienku: 10 tímov vytesalo 35 ľadových sôch. Pozrite si foto sneh, zima, lyžovanie, lyžiar Čítajte viac Chystáte sa vo februári na svahy? Možno vám plány škrtne štrajk zamestnancov lyžiarskych stredísk letisko, lietanie, letisko, cestovanie, dovolenka, batozina Čítajte viac Jeden z najbezpečnejších lietajúcich strojov na svete nemôže dostať poruchu vztlaku
debata chyba
Viac na túto tému: #ľadopád #skalka pri kremnici