Južnú stranu Nízkych Tatier opäť ovládnu preteky krňačiek

Tradičné preteky na historických saniach – krňačkách už štvrtýkrát ovládnu svahy lyžiarskeho strediska Jasná Nízke Tatry na južnej strane pohoria.

23.02.2023 15:00
debata

Ako na webových stránkach informuje Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie, tento ročník o Veľkú cenu Jasnej sa uskutoční v sobotu 25. februára a venovaný bude na počesť Vlada Dekréta. Ten bol neoddeliteľnou súčasťou tohto podujatia a významným reprezentantom za región Horehronie i Slovensko na rôznych medzinárodných pretekoch a súťažiach v tejto športovej disciplíne.

Podujatie odštartuje v piatok 24. februára otváracím ceremoniálom na breznianskom námestí. Organizátori podujatia sľubujú tradície, dobré jedlo, ľudovú hudbu, kroje a sprievodné aktivity. Diváci môžu prísť stráviť deň v krásnom horskom prostredí a povzbudiť krňačkových nadšencov zo Slovenska, Nemecka aj Švajčiarska. „Práve pre nich bude pripravená 2 500 metrov dlhá trať s prevýšením 400 metrov. Štart pretekov bude v lokalite Kosodrevina a cieľová zóna v lokalite Krupová,“ popisujú usporiadatelia.

Na preteky, ako aj z nich, sa môžu záujemcovia pohodlne, bezpečne a ekologicky dopraviť skibusom z Brezna, cez Pohanské, Bystriansku dolinu až do Krupovej. Aktuálne informácie nájdu návštevníci na sociálnej sieti Horehronie – oficiálna stránka regiónu.

debata chyba
Viac na túto tému: #sane