Na zjazdovkách v nižších polohách spustili zasnežovanie

Kým menšie lyžiarske strediská na podhorí Tatier už ukončili lyžiarsku sezónu, na zjazdovkách vo Vysokých a v Nízkych Tatrách začali opäť so zasnežovaním tratí. Prevádzkovateľ stredísk tak chce vylepšiť podmienky na veľkonočnú lyžovačku.

29.03.2023 13:47
debata

Riaditeľ horského strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský uviedol, že kým vo vyšších polohách je ešte snehu relatívne dosť, na dojazdoch v nižších polohách v Tatranskej Lomnici a v Jasnej chcú snehovú pokrývku doplniť.

Vďaka zasnežovaniu by tak na dojazdoch malo pribudnúť desať až 20 centimetrov nového snehu. Podmienky na zjazdovkách vylepšil okrem technického zasnežovania aj prírodný sneh, ktorý v horách napadol v posledných dňoch. Vo Vysokých a Nízkych Tatrách pribudlo 20 až 30 centimetrov.

Ochladenie a nový sneh spôsobili, že podmienky na zjazdovkách aj mimo nich podľa prevádzkovateľa pripomínajú vo vyšších polohách decembrové, resp. januárové počasie. Aktuálne je na zjazdovkách na Štrbskom Plese, v Tatranskej Lomnici a v Jasnej od pol metra do dvoch metrov zmiešaného technického a prírodného snehu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #lyžovanie #Nízke Tatry #zjazdovky