Národný park Muránska planina chce v Tisovci vybudovať stredisko environmentálnej výchovy

Správa Národného parku (NP) Muránska planina chce v administratívnej budove v Tisovci vybudovať stredisko environmentálnej výchovy. Slúžilo by ako vzdelávacie centrum, v ktorom by bolo možné organizovať školu v prírode. Vyplýva to z oznámenia zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

07.04.2023 11:00
Muránska planina Foto:
Muránska planina, obľúbené miesto sysľov.
debata

Predmetom súťaže je spracovanie architektonického návrhu a následne projektovej dokumentácie rekonštrukcie administratívnej budovy a budovy skladov v Tisovci. Celková predpokladaná hodnota zákazky predstavuje sumu viac ako 145 000 eur, uchádzači môžu ponuky predkladať do 24. apríla.

„Budova strediska bude ponúkať okrem ubytovania, jedálne, plne vybavenej kuchyne a sociálnych zariadení aj priestory, kde budú prebiehať rôzne výučbové programy zamerané na environmentálnu výchovu. Priestory svojím vybavením poskytnú žiakom základných škôl a ich učiteľom možnosti efektívne a zaujímavou formou vzdelávať sa v oblasti ochrany prírody, ekológie, zoológie, botaniky a anorganiky,“ priblížila na sociálnej sieti Správa NP Muránska planina.

Stredisko environmentálnej výchovy v Tisovci má v budúcnosti slúžiť výlučne ako škola v prírode a vzdelávacie centrum, nebude tu zriadené návštevnícke centrum ani služby pre turistov. Predpokladané investičné náklady na realizáciu projektu odhaduje Správa NP Muránska planina na približne 1,75 milióna eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Muránska planina #Tisovec