Novinkou letnej sezóny na Skalke je vzdušný turistický chodník

Letná turistická sezóna na Skalke pri Kremnici sa začína dnes a súčasťou je otvorenie ferrát aj opätovné sprístupnenie Relax centra. Ako na webovej stránke informuje kremnická radnica, novinkou tohtoročnej letnej sezóny je vzdušný turistický chodník – tzv. squirrel park, aký už majú napríklad Šachtičky pri Banskej Bystrici.

07.06.2023 09:00
debata

Chodník dobudovali vlani a ponúka netradičnú adrenalínovú zábavu pre deti aj pre dospelých. Počas mája a júna je squirrel park otvorený iba počas víkendov od 10:00 do 16:00, počas júla a augusta bude záujemcom slúžiť denne od 9:00 do 18:00. V septembri a októbri atrakcia opäť prejde na víkendový režim, otvorené bude aj počas štátnych sviatkov v čase od 10:00 do 16:00.

Po niekoľkotýždňovej prestávke opäť otvára svoje brány aj Relax centrum. „Wellness, fittness a športoviská budú otvorené denne od 14:00 do 21:00, počas piatkov a sobôt až do 22:00. Požičovňa ferratových setov v Relax centre bude k dispozícii už od 9:00,“ popisuje mesto s tým, že po zimnej uzávere sú opäť sprístupnené aj via ferraty Komín a Via ferratový svet, ktoré prešli každoročnou revíziou.

Štátna ochrana prírody oblasť pre verejnosť každoročne uzatvára do konca mája kvôli hniezdeniu sokola sťahovavého. „Pred výstupom na ferraty je potrebné vedieť, že ferratový set je povinnou výbavou, bez ktorej je vstup zakázaný,“ dodáva radnica.

Prvú ferratu na Skalke otvorili v Kremnických vrchoch v októbri 2017. O dva roky neskôr boli k existujúcim via ferratám doplnené ďalšie atraktívne ferratové prvky, ktoré dotvárajú túto ferratovú oblasť. Od leta 2020 ponúka areál najťažšiu ferratovú cestu na Slovensku s obtiažnosťou “F“ a presklenú visutú lávku s výhľadmi na sever Kremnických vrchov a Turčiansku kotlinu. Viac informácií získajú záujemcovia na ich stránke.

debata chyba
Viac na túto tému: #skalka pri kremnici #via ferrata