Bojnická zoologická záhrada láka návštevníkov aj na jeseň

Popri zámku je asi najväčším lákadlom pre návštevníkov Bojníc zoologická záhrada. V posledných mesiacoch v nej pribudlo viacero nových obyvateľov, na ktorých sa prišlo pozrieť množstvo milovníkov fauny.

18.09.2013 06:00
Bojnice ZOO Foto:
Bojnická ZOO toto leto prilákala množstvo návštevníkov.
debata

Celkom 130.728 návštev­níkov prešlo počas letných prázdnin bránami Zoologickej záhrady v Bojniciach. V ZOO v poslednom období pribudlo aj niekoľko nových zvierat.

Novým obyvateľom je lev berberský, Aslan, ktorý sem prišiel z nemeckej ZOO Neuwied. „Tento druh v dnešnej dobe prežíva už iba v zoologických záhradách, pretože v prírode vyhynul. Kedysi obýval severnú časť Afriky,“ vysvetlila Anna Kohutková zo ZOO.

Ďalšími prírastkami sú samček zebry Hartmanovej, mláďa kudu veľkého či surikaty. Vzácnymi odchovmi sú mladé bažanty Edwardove či kačice Bernierove. „Vyliahli sa nám aj lyžičiare a sedem mladých nandu pampových, pričom jedno z nich je bielej farby, čo nie je obvyklý jav,“ vymenovala ďalších nových obyvateľov ZOO Kohutková.

Bojnická zoologická záhrada tento rok pripravuje pre školy a deti halloweenskú ZOO. Taktiež otvára zookrúžok. V súčasnosti sa v jej priestoroch dokončuje rekonštrukcia infraštruktúry a stále je v prestavbe aj zimovník pre vtáky s odchovňou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zvieratá #Bojnice #zoologická záhrada #lev