Banskobystričania vytvorili spoločenskú hru o svojom meste

Banská Bystrica má spoločenskú hru, vďaka ktorej sa možno dozvedieť mnoho zaujímavostí o tomto stredoslovenskom meste. "Myslím, že môžeme smelo povedať, že sme hrdí na to, že sme prvé mesto na Slovensku, ktoré má spoločenskú hru o meste. Je to stolová spoločenská hra Zábavné putovanie Banskou Bystricou," povedal primátor Banskej Bystrice Peter Gogola, ktorý je spoluautorom hry.

11.01.2014 06:00
bb flog  svet-okolo-nas flog Foto:
Banskobystričania sú prví, ktorí majú spoločenskú hru o svojom meste. Volá sa Zábavné putovanie Banskou Bystricou.
debata

Myslí si, že ľudia ocenia vtipnú, zábavnú hru s peknou grafikou, vďaka ktorej sa môžu dozvedieť veľa zaujímavých informácií o významných osobnostiach, histórii či architektúre mesta. „Jednak je to posilňovanie lokálpatriotizmu najmä u mladej generácie, pretože hra je určená pre deti od ôsmich rokov – pretože sa vyžaduje schopnosť vedieť čítať text,“ pokračoval primátor s tým, že verí, že si hra nájde veľa priaznivcov.

Podľa slov Gogolu ich cieľom bolo aj takýmto spôsobom posilniť rozvoj cestovného ruchu: „Pretože nevyhnutnou súčasťou toho, aby sme sa mohli chváliť naším mestom, je dobre ho poznať,“ konštatoval. Keďže spoločenská hra je financovaná z dotačných peňazí, mesto ju nemôže predávať. Chce ju ale dávať ako cenu do súťaží, tiež poskytnúť školám, školským klubom, klubom dôchodcov a ďalším inštitúciám. „Chceme ju ponúknuť ako cenu do čitateľskej súťaže do Radničných novín,“ uzavrel Gogola.

debata chyba
Viac na túto tému: #hra o meste #Zábavné putovanie Banskou Bystricou