Bratislava chystá Zážitkové pondelky pre turistov

Pondelky už nemusia byť postrachom turistov. Na deň, keď sú mnohé múzeá a galérie zatvorené, pripravila Bratislavská organizácia cestovného ruchu širokú ponuku pre milovníkov histórie, umenia aj športu. Až do 15. septembra totiž chystá Zážitkové pondelky.

03.08.2014 12:00
Devín, hrad Foto:
Každý pondelok sa možno o 11. h vybrať na výlet na hrad Devín retroautobusom, ktorý vyráža z bratislavského Fajnorovho nábrežia.
debata

Každý pondelok o 11. hodine je pripravený výlet retro autobusom na hrad Devín, prehliadka jeho areálu a ochutnávka tradičného vína z červených a čiernych ríbezlí u miestnych výrobcov. Odchod je z Osobného prístavu na Fajnorovom nábreží 2. Do októbra v areáli hradu návštevníci uvidia ovečky spásajúce trávu. Na hrade Devín tiež prebieha neformálny vzdelávací program nazvaný Kto boli Slovania a kde sa vzali?

Turistické informačné centrum na Klobučníckej 2 ponúka pešiu prehliadku historického centra mesta v slovenskom, anglickom a nemeckom jazyku. „Vždy v pondelok o 14. hodine prevedie kvalifikovaný sprievodca záujemcov trasou od Primaciálneho námestia, cez Hlavné a Františkánske námestie, po Bielej, Michalskej a Ventúrskej ulici a skončia pri Dóme svätého Martina,“ dodáva Eva Mazuchová z turistického informačného centra.

Cyklonadšenci si zasa môžu požičať bicykel v BikePointe pri vyhliadke UFO na Viedenskej ceste. Po nenáročnej Dunajskej cyklotrase sa dostanú k Vodnému dielu Čunovo. Tu v Areáli vodných športov môžu zažiť adrenalín na vlastnej koži. V ponuke je raftovanie so skúseným inštruktorom alebo tiež wakeboarding či aquazorbing.

Tí, ktorí by chceli spojiť šport s históriou, môžu o 17. hodine využiť komentovaný cyklovýlet po stopách Železnej opony. Podľa organizátorov je v pláne prefrčať na bicykli Starým Mestom k Dunaju a k hraničnej zóne s Rakúskom a navštíviť vojenský bunker z tridsiatych rokov či najstarší park v strednej Európe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #leto #turisti #Devín #Zážitkové pondelky