V Bratislave cez Európsky týždeň mobility cestujú vodiči v MHD zdarma

Európsky týždeň mobility, ktorý sa bude v Bratislave konať od soboty 13. do 26. septembra, chce upozorniť na alternatívnu a ekologickú dopravu. Vyzýva ľudí, aby uprednostnili verejnú, cyklistickú a pešiu dopravu pred individuálnou automobilovou dopravou. Novinkou tohto ročníka Európskeho týždňa mobility v Bratislave je darovanie krvi priamo v električke.

12.09.2014 06:00
Bratislava, MHD Foto: ,
Vodiči budú mať na týždeň od 15. do 21. septembra dopravu v bratislavskej MHD zadarmo.
debata

Električka bude pristavená na Štúrovej ulici, ktorá je v súčasnosti pre rozkopávky uzavretá, priamo v električke budú môcť ľudia 18. septembra dopoludnia darovať krv.

Držitelia platných vodičských preukazov sa budú môcť aj tento rok povoziť v bratislavskej mestskej hromadnej doprave bezplatne. Ich vodičský preukaz bude ako cestovný lístok slúžiť od 15. do 21. septembra v denných spojoch MHD. Na nočné, prímestské či prihraničné spoje si už aj držitelia vodičských preukazov budú musieť kúpiť klasický cestovný lístok, vodičský preukaz stačiť nebude.

Projekt „Kto skôr“ opäť porovná, či trasu cez mesto prejde skôr auto, električka alebo bicykel. Tento rok si svoje sily zmerajú na trase z Peknej cesty v Rači na Hlavné námestie v centre Bratislavy. Chýbať nebude ani akcia Parking day, keď sa parkovacie miesta na Klobučníckej ulici na jeden deň premenia na trávnik či napríklad kaviareň. Na deň otvorených dverí počas Európskeho týždňa mobility už tradične pozýva Dopravný podnik Bratislava.

Európsky týždeň mobility v Bratislave zakončí česko-slovenská konferencia o cyklodoprave, ktorá sa bude konať od 24. do 26. septembra. Program Európskeho týždňa mobility je na stránke mesta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #doprava #vodičský preukaz #Európsky týždeň mobility