História aj swing v priestoroch bratislavských hradieb

Bratislavské stredoveké mestské hradby, ktoré sa tento rok po prvýkrát otvorili pre verejnosť, vás prenesú do stredoveku a novoveku vystúpeniami historických skupín, tradičnými remeslami a gastronómiou do 15. októbra. Piatok večer 19. septembra sa hradby posledný raz premenia na swingovú tančiareň pod holým nebom.

17.09.2014 15:45
bratislava, hradby, domkostol, Foto: ,
Prechádzka po Bratislavských stredovekých mestských hradbách je opäť možná po 13 rokoch.
debata

Prechod cez hradby bude tiež slúžiť ako najkratšia trasa z historického jadra mesta na Bratislavský hrad. Hradby pre návštevníkov sprístupnili Bratislavský okrášľovací spolok, Mesto Bratislava a Bratislava tourist board v rámci iniciatívy Obnovme bratislavské hradby, v spolupráci so skupinami živej histórie Templári z hradu Bagras a Fringia.

Dobové vystúpenia, výrobky aj gastronómia

Hradby budú otvorené do 15. októbra denne od 10:00 do 20:00. V noci bude prístup na hradby zakázaný. Každý deň budete mať možnosť vidieť výstavu historických artefaktov, odfotiť sa s animátormi v stredovekom oblečení, alebo si zastrieľať z historického lu­ku.

Majstri predvedú kováčske remeslo priamo pred vami. V priestoroch hradieb si môžete zakúpiť historické výrobky z kože alebo dobové zbrane. Kúpou tričiek, odznakov a kníh z benefičného stánku Bratislavského okrášľovacieho spolku podporíte obnovu hradieb.

Milovníci dobrého jedla a pitia určite ocenia podpecníky pečené v hlinenej peci alebo degustáciu malokarpatské­ho vína.

Posledná swingová tancovačka bude s prekvapením

Na ocot neostanú ani tí, ktorí sa chcú zabávať. 19. septembra o 19. hodine sa posledný krát koná v spolupráci so skupinou B-Swing v hradbách pri Dóme sv. Martina swingový večer pod holým nebom. Ako tancovať na hudbu 20. a 30. rokov vám vysvetlia a predvedú lektori na workshope. Organizátori chystajú pre návštevníkov pri príležitosti záverečnej tancovačky prekvapenie.

Stredovek a novovek na hradbách ožije každý víkend

Cez víkend sa hradby oživia históriu vystúpeniami stredovekých a novovekých skupín, ktoré je možné vidieť vždy o 12:00, 15:00. alebo 18:00. Prvé predstavenie sa začne už tento víkend 20.- 21.septembra. Posledné vystúpenie sa uskutoční 11. – 12. októbra.

V zime budú Stredoveké vianočné trhy

Vrcholom sezóny budú Stredoveké vianočné trhy otvorené v dňoch 12. – 14. decembra. Počas vianočného obdobia sa na trhoch predvedú historické remeslá, historická hudba, budú v ponuke tradičné jedlá, predaj netradičných darčekov a akcie pre deti. Vstupné je dobrovoľné a bude venované na obnovu a oživovanie mestských hradieb.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #tanec #bratislavský hrad #história #stredovek #swing