Na bratislavských kúpaliskách sa osviežite už koncom mája

Bazénová sezóna v Bratislave sa už blíži. Prvé kúpaliská by sa mohli v prípade pekného počasia otvoriť už 29. mája. Ku kúpaliskám Rosnička, Delfín, Lamač a Tehelné pole sa 5. júna pridajú aj kúpaliská Krasňany a Rača a 6. júna aj areál prírodného kúpaliska Zlaté piesky.

18.05.2015 13:45
kúpalisko, voda, leto Foto: ,
Kúpaliská pripravujú aj viacero noviniek.
debata

Voda na kúpaliskách Delfín a Rosnička bude už koncom mája vyhriata na 24 stupňov Celzia, bazény sú tu totiž vyhrievané. Ostatné kúpaliská i areál na Zlatých pieskoch však takú výhodu nemajú a musia sa spoľahnúť na pekné počasie a horúce letné teploty.

Kúpaliská pripravujú aj viacero noviniek. Na kúpalisku Rosnička by mali pribudnúť v júni nové preliezačky a ďalšie detské atrakcie.

Vynovený do otvorenia sezóny by mal byť aj detský bazén. Nové atrakcie a preliezačky pre deti pribudnú aj v areáli kúpaliska Rača. V areáli Zlaté piesky plánujú do hlavnej letnej sezóny zrekonštruovať vstup do areálu.

Azda bude tento rok lepší ako minulý

Leto vlani kúpaliskám veľmi neprialo, tie bratislavské hlásili najhoršiu sezónu za posledných desať rokov. Počas minuloročnej sezóny k bratislavským bazénom zavítalo 124 270 osôb, čo bolo o vyše 140-tisíc ľudí menej ako v roku 2013.

Tradične najnavštevovanejšie kúpaliská Rosnička a Zlaté piesky vlani nedosiahli ani 50 percent návštevnosti z roku 2013. Chladnejšie leto a nízka návštevnosť sa odrazili aj na tržbách, kúpaliská zarobili o 342-tisíc eur menej ako v sezóne rok predtým.

O bratislavské kúpaliská sa stará príspevková organizácia hlavného mesta Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ).

Organizácia spravuje sedem letných kúpalísk – Zlaté piesky, Rosnička, Lamač, Tehelné pole, Delfín, Zbojnička v Rači a Krasňany.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #kúpaliská