V Bielom dome môžu turisti po 40 rokoch fotiť. Vďaka Obamovej

Prvá dáma Spojených štátov v stredu oznámila turistom, ktorí sa chystajú navštíviť sídlo prezidentskej rodiny, že po 40 rokoch budú môcť v Bielom dome fotografovať. Zrušenie zákazu umožnili nové technológie, ktoré podľa prezidentského úradu už svojimi bleskami nepoškodzujú umelecké diela v Bielom dome.

02.07.2015 14:00
Michelle Obama, Obamová, Biely dom, fotografie,... Foto: ,
Michelle Obamová oznámila uvoľnenie pravidiel pre návštevníkov Bieleho domu.
debata

Niektoré obmedzenia, vrátane zákazu používania paličiek na zhotovovanie takzvaných selfies, však podľa agentúry Reuters na návštevníkov stále čakajú.

Michelle Obamová prostredníctvom videa umiestneného na Twitteri oznámila uvoľnenie pravidiel pre návštevníkov. „Ak ste boli na prehliadke Bieleho domu, možno ste videli tento nápis,“ predniesla prvá dáma a zdvihla na kameru ceduľu zakazujúcu fotoaparáty a ďalšie záznamové médiá. „Tak toto už neplatí,“ usmiala sa manželka prezidenta a roztrhala nápis.

Aj keď zhotovovanie bežných fotografií je odteraz povolené, používanie niektorých zariadení a doplnkov má naďalej stopku. Ochranka vás napríklad upozorní na zákaz natáčania na kameru, používania tabletov, fotenia so statívmi či s pomocou nástavcov na autoportréty selfies.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Washington #Biely dom #Michelle Obamová #selfie