Seattle prišiel o svoj kultový žuvačkový múr

Z amerického Seattlu zmizla jedna z najväčších "pamätihodností" mesta: žuvačkový múr. Parnými čističmi ju nechali odstrániť prevádzkovatelia mestskej tržnice Pike Place Market, v ktorej areáli sa múr nachádza.

12.11.2015 14:00
Seattle, žuvačky, žuvačkový múr, Post Alley Foto: ,
Jessica Wang, Michael Teylan a ich žuvačkový bozk.
debata

Pestrofarebná stena, ktorú dotvoril približne milión nalepených žuvačiek, u niekoho vyvolávala znechutenie, pre mnohých turistov i miestnych však išlo o vyhľadávanú atrakciu, na ktorej podobe sa sami aktívne podieľali prilepovaním svojich žuvačiek. Niektorí dokonca z kúskov oslintanej gumy vytvárali obrazce alebo nápisy.

Lepkavý kaleidoskop farieb v blízkosti pokladnice divadla Market Theater na ulici Post Alley začal vznikať pred viac ako 20 rokmi vďaka iniciatíve miestnej divadelnej spoločnosti Unexpected Productions.

Americká vlajka zo žuvačiek na kultovom múre v...
Návštevníci ci žuvačkovom múre v Seattli.
+3Jessica Wang a jej priateľ Michael Teylan z Los...

Pracovníci divadla lepkavú hmotu zoškrabávali dvakrát, ale čoskoro svoje úsilie vzdali, pretože z nalepovania mazľavej hmoty sa začala stávať tradícia.

Správcovi trhoviska teraz dospeli k názoru, že je čas na veľké upratovanie. Podľa agentúry AP však očakávajú, že ľudia čoskoro začnú žuvačkový múr znovu vytvárať…

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #múr #Seattle #žuvačky