V popradskom Adventnom mestečku budú aj veľké párty stany

Mesto Poprad kúpi tri profesionálne takzvané párty stany dokopy za takmer 8,5 tisíca eur. Tie chce použiť v rámci vybudovania plánovaného Adventného mestečka.

25.11.2015 14:00
debata

„Mesto Poprad sa ich rozhodlo kúpiť, aby ich využilo v rámci vianočného jarmoku a neskôr budú tieto stany slúžiť aj na organizovanie kultúrnych, spoločenských a športových akcií, teda budú viacfunkčne využité,“ uviedol Marek Budzák z odboru servisných činností Mestského úradu v Poprade.

Doteraz malo mesto dva podobné stany. Kúpu stanov dnes odsúhlasili aj popradskí poslanci počas zasadnutia mestského zastupiteľstva, cena jedného predstavuje približne 2,8 tisíca eur.

Ako vysvetlil Budzák, ide o profesionálne stany, ktoré sú dodávané s bočnicami, teda môžu byť postavené ako otvorené aj uzatvorené. V prípade zlého počasia ich možno aj vykurovať. „Vzhľadom na to, v akých poveternostných podmienkach budú využívané, sme pri výbere kládli dôraz na to, aby boli bezpečné, preto pôjde o stany so šikmou strechou, na ktorých by sa nemal držať sneh,“ doplnil.

Adventné mestečko bude otvorené na Námestí sv. Egídia od príchodu sv. Mikuláša v piatok 4. decembra až do 6. januára. Okrem už 13. tradičného veľkého jarmoku, ktorý pre veľký záujem potrvá tento rok tri dni, a to od 11. do 13. decembra, mesto pripravuje aj menšie jarmoky.

Ako informoval popradský viceprimátor Igor Wzoš, tie sa budú konať každý deň v priestoroch okolo zvonice. „Malo by tam byť inštalovaných osem gastronomických stánkov. Chceme takto spestriť vianočnú ponuku, aby aj návštevníci v tomto meste zažili viac. Malý jarmok bude denne otvorený od 10:00 do 20:00,“ uviedol. V drevených stánkoch pri zvonici budú mať návštevníci k dispozícii predovšetkým vianočné občerstvenie.

debata chyba
Viac na túto tému: #stan #Poprad #vianočná párty #advent