Ružomberok pripravil počas adventu viac ako 30 podujatí

Počas adventného obdobia pripravili v Ružomberku viac ako 30 podujatí pod tradičným názvom Ružomberský adventný kalendár. Okrem výstav, besied a divadelných predstavení sa môžu obyvatelia mesta a návštevníci tešiť aj na stánky v centre mesta a vystúpenia Nataschy Wright a Alfreda McCraryho.

05.12.2015 15:00
debata

„Hlavným cieľom je ponúknuť podujatia s vianočnou a predvianočnou tematikou. Nesú sa v atmosfére blížiacich sa najkrajších sviatkov v roku. Chceme, aby si verejnosť mohla vybrať akcie, ktoré ich oslovia,“ predstavila zámer Patrícia Jacková z oddelenia programov Kultúrneho domu Andreja Hlinku, ktorý pripravil celé pásmo v spolupráci s ružomberskou radnicou a ďalšími dvadsiatimi subjektmi.

Primátor Igor Čombor vníma Ružomberský adventný kalendár ako jedinečnú akciu. „Podobný projekt okolité mestá nemajú. Verím, že Ružomberčania si zo širokej ponuky vyberú a že sa im budú pripravené podujatia páčiť. Vtom prípade adventný kalendár splní svoje poslanie,“ dodal.

Obľúbené vianočné trhy budú v centre Ružomberka v drevených stánkoch pred hotelom Kultúra od 14. do 23. decembra denne od 10:00 do 18:00. „Sortiment bude rozličný, od občerstvenia až po remeselné výrobky,“ približuje Jacková.

Ponuku akcií v utorok odštartovala monodráma v kine Kultúra Shirley Valentine v hereckom prevedení Zuzany Kronerovej, informoval asistent ružomberského primátora Michal Praženica. Vo štvrtok 3. decembra odvysielala RTVS z miestnej synagógy v priamom prenose program Slovensko advent 2015.

Kompletný program Ružomberského adventného kalendára môžete nájsť na internetovej stránke mesta, ako aj v mestských médiách – Ružomberskom hlase a Mestskej televízii Ružomberok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ružomberok #vianočné trhy #advent