Bratislava túži pritiahnuť zahraničných turistov. Ako na to?

Hlavné mesto Bratislava by sa chcelo prezentovať v slovenských inštitútoch v zahraničí. Umožniť by to mohla zmluva, ktorú pripravila bratislavská radnica s cieľom zlepšiť prezentáciu Bratislavy v zahraničí a prispieť tak k zvýšeniu informovanosti o Slovenskej republike a jej hlavnom meste.

07.12.2015 15:00
sneh, zima, mráz, kalamita, sneženie, ľad,... Foto: ,
Pohľad na zasnežené strechy domov a Dóm svätého Martina v Bratislave.
debata

Bratislavský primátor Ivo Nesrovnal už svoj návrh predstavil ministrovi zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslavovi Lajčákovi, obe strany teraz majú čas na posúdenie návrhu, informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

Bratislavská radnica by v spolupráci s ministerstvom zahraničných vecí SR chcela na pôde slovenských inštitútov v zahraničí spropagovať Bratislavu a prilákať tak do hlavného mesta SR viac návštevníkov.

Zmluvu o spolupráci pri spoločnej prezentácii hlavného mesta na pôde slovenských inštitútov v zahraničí primátor Nesrovnal navrhuje podpísať na päť rokov. „Podľa zmluvy Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR každoročne poskytne hlavnému mestu priestory slovenských inštitútov v zahraničí pre účely usporiadania podujatí na prezentáciu nášho hlavného mesta podľa plánu odsúhlaseného oboma stranami. Verím, že aj takýmto spôsobom spropagujeme naše mesto a pritiahneme do mesta a na Slovensko viac návštevníkov,“ priblížil plány primátor Nesrovnal.

Bratislavská radnica chce týmto spôsobom zvýšiť informovanosť o Slovenskej republike a jej hlavnom meste v zahraničí, prispieť k rozvoju cestovného ruchu či prosperite Bratislavy a Slovenskej republiky.

Spoločné stretnutie ministra zahraničných vecí SR Lajčáka s primátorom Nesrovnalom sa uskutočnili v pondelok 30. novembra. Témou stretnutia boli okrem iného aj prípravy Bratislavy na predsedníctvo SR v Rade Európskej únie. Všetky oficiálne, ale aj neformálne podujatia polročného predsedníctva sa totiž budú konať práve v Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #turisti #zahraniční #Ivo Nesrovnal