Romantické korčuľovanie pod holým nebom: Tieto mestá majú krásne klziská

Je tu zima, čas lyžovania, guľovania, stavania snehuliakov a tiež korčuľovania. Mestá chcú dopriať svojim obyvateľom aj návštevníkom romantiku klzísk pod holým nebom, a či už celú prácu nechajú na mráz, alebo sa musia spoliehať na umelé mrazenie, výsledok je skvelý. Tu je niekoľko pekných ľadových plôch sveta.

07.01.2016 06:00
korčuľovanie, klzisko, ľad Foto: ,
Korčuľovanie v Bryant Parku na Manhattane
debata (2)

Viedeň

Korčuľujúc sa po Viedenskom ľadovom sne sa budete cítiť presne ako v rozprávke. Klzisko pred nádherne vysvietenou radnicou (Rathaus) má vyše 2 000 metrov štvorcových a je očarujúco vyzdobené. Počas víkendov si prídu na svoje milovníci curlingu. A keď športovcom dôjde energia, môžu sa posilniť vynikajúcou štrúdľou, pivom alebo horúcim punčom.

Budapešť

Klziskom pod holým nebom sa pýši aj maďarská metropola. Korčuliari predvádzajú svoje piruety na zamrznutom jazere v mestskom parku (Városliget). V pozadí sa týči hrad Vajdahunyad, ktorý vytvára čarokrásnu atmosféru.

Berlín

V zime vyrastie na najobľúbenejšom berlínskom mieste, Postupimskom námestí, Zimný svet. Okrem korčuľovania tu môžete zažiť jazdu na 70-metrovej mobilnej bobovej dráhe, ktorá sa pýši prívlastkom najdlhšia v Európe.

Londýn

Obyvatelia britskej metropoly sa chodia vyšantiť na klzisko na nádvorí historického Somerset House. Nádherná neoklasická budova sa nachádza v centre mesta, neďaleko rieky Temža. Korčuliarov do pohybu povzbudzujú najlepší miestni dídžeji a osvieženie poskytuje bar s horúcou čokoládou a vareným vínkom.

Moskva

Ruská zima je legendárna, a tak niet divu, že priam na Červenom námestí pravidelne vyrastá obrovské klzisko, na ktorom sa vykorčuľujú tisícky detí aj dospelých. Korčuliari sa preháňajú pod Kremľom, medzi Chrámom Vasilija Blaženého a Štátnym historickým múzeom.

Ottava

Ani kanadská zima sa nenechá zahanbiť. Keď kanál Rideau, ktorý je zapísaný do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO, zamrzne, preháňajú sa po ňom veselé deti, ale dá sa použiť aj na cestu do práce, školy alebo za nákupmi. Prírodné klzisko je dlhé takmer 8 kilometrov a vedie popri budovách kanadského parlamentu.

Washington

Ďalšie úžasné klzisko čaká na návštevníkov pred Národnou galériou umenia v hlavnom meste Spojených štátov. Klzisko na námestíčku Smithsonian's Scul­pture Garden je obkolesené umeleckými dielami moderného umenia. Do rytmu niekedy korčuliarom zahrajú tiež miestni dídžeji.

New York

Jedno z najznámejších klzísk, ktoré sa objavilo aj v mnohých filmoch, je nepochybne zamrznutá plocha pred Rockefellerovým centrom v New Yorku. Okolostojace mrakodrapy a farebné vianočné dekorácie robia z korčuľovania ikonický zážitok.

Dubaj

Svoje klzisko má aj horúci – a bohatý Dubaj. Práve vďaka peniazom si môže aj taká teplá krajina dovoliť postaviť ľadové plochy. Samozrejme, štadión s plochou olympijských rozmerov je krytý a poskytuje príjemné osvieženie po púštnom prehriatí.

Zdroj: Travelchannel­.com; Cnn.com

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ľad #zima #korčuľovanie