Na návštevníkov Liptovského Mikuláša čaká nová prehliadková trasa

Pre návštevníkov Liptovského Mikuláša pripravilo mestské informačné centrum novú prehliadkovú trasu s názvom Prvenstvá mikulášskeho turizmu, ktorá priblíži najvýznamnejšie atraktivity a najväčšie úspechy v oblasti cestovného ruchu v meste. Prvá prehliadka je naplánovaná na piatok 19. februára o 15:00.

18.02.2016 16:00
kostol svätého Petra z Alkantary, Liptovský... Foto: ,
Kostol svätého Petra z Alkantary je dominantou východnej časti mesta Liptovský Mikuláš - mestskej časti Okoličné.
debata

Pri zostavovaní prehliadkovej trasy informačné centrum spolupracovalo so Slovenským múzeom ochrany prírody a jaskyniarstva.

„Budeme hovoriť o tom, ako a kto budoval prvé múzeum v meste. a dnešnom privilégiu smieť sa pýšiť najmodernejším interaktívnym múzeom na Slovensku. Že sa tu zrodil prvý slovensky písaný Sprievodca po Tatrách či prvý slovenský turistický spolok,“ priblížila obsah sprievodcovskej prehliadky riaditeľka informačného centra Jana Piatková.

Návštevníkom predstavia aj prvenstvá z oblasti pamätihodností, kultúry, prírodných daností či športu a relaxu, ktorými sa mesto hrdí v súčasnosti.

Hodinová prezentácia nebude prebiehať len v uliciach historického centra. Zakončia ju pri jednom z desiatich vzácnych nálezov na území Európy a Ázie – kostre jaskynného leva, ktorá sa nachádza práve v múzeu, dodala turistická sprievodkyňa Mária Tvrdoňová.

Záujemcovia si môžu pozrieť aj záhadné kalcity z doby ľadovej, pravekú kultovú masku, model jaskynného medveďa, ale aj vyskúšať zážitkové atrakcie, ako je hľadanie skameneliny, prechod jaskynnou plazivkou či vcítenie sa do atmosféry vzniku Zeme.

Účastníci sprievodcovských služieb zároveň môžu navštíviť všetky expozície so zľavou až do 50 percent zo vstupného, pozýva riaditeľka múzea Dana Šubová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liptovský Mikuláš #turizmus