Cez víkend môžu malí Košičania zavítať na Veselú planétu

Deti s rodičmi môžu cez víkend 27. a 28. februára navštíviť v Spoločenskom pavilóne v Košiciach dvojdňové podujatie Veselá planéta. Slávnostné otvorenie šiesteho ročníka akcie je naplánované na sobotu o deviatej ráno a program vyvrcholí o 17:00 vystúpením Laci Strike Dance Show.

27.02.2016 06:30
Laci Strike Foto: ,
Tanečník Laci Strike.
debata

Ako informovala Emília Maková z agentúry Progress Pomotion, ktorá podujatie pripravila, na návštevníkov čaká Star Wars karneval, kúzelnícka a balónová šou, preventívne vyšetrenia očí, zubov a glykémie v krvi, kreatívne dielne s Východoslovenskou galériou, svet stredoveku s Košickým hradom, výstava Cesty do praveku, festival spoločenských hier, detské disco, lezecká stena Rozlomity, kino i kompletný servis, vďaka ktorému sa dá na podujatí komfortne stráviť aj celý deň. Do Spoločenského pavilónu príde aj široká škála vystavovateľov detského tovaru.

Hlavným headlinerom bude v tomto roku tanečník a dvojnásobný tato Laci Strike a Street Dance Academy. Celé sobotné dopoludnie sa budú venovať všetkým tancachtivým deťom v ich tanečnom workshope na výstavnej ploche. Záver soboty bude patriť veľkému pódiovému programu Laciho Strika.

Aj v tomto roku má kreatívnu zábavu pod taktovkou Východoslovenská galéria. Deti budú pod vedením skúsených kurátorov vyrábať napríklad busty zo sadry a papiera, alebo vymodelujú futuristické modely miest z budúcnosti z recyklovateľných materiálov.

Občianske združenie Haliganda ponúkne obľúbené maľovanie na tvár, tvorbu originálnych tričiek pomocou pečiatok a špeciálnych farieb na textil, hudobné a divadelné workshopy určené pre najmenších návštevníkov s rodičmi, detský kútik aj pre najmenších, skákací hrad a rôznorodé športové aktivity pod pódiom.

Po minuloročnom úspechu je pripravený aj Festival spoločenských hier iHRYsko, kde si návštevníci budú môcť nielen zábavné spoločenské hry kúpiť, ale i priamo vyskúšať. V nedeľu čaká veľkých i malých fanúšikov kultového seriálu jedinečná karnevalová zábava – Star Wars karneval, ktorá vyvrcholí žrebovaním o rodinný pobyt v liptovskom rezorte Villa Betula.

Podujatie Veselá planéta sa okrem zábavy a kreativity venuje aj zdraviu a prevencii nielen detí, ale aj budúcich mamičiek. Nebudú chýbať ani odborné rady. Slovenský zväz diabetikov vo svojom stánku bude ponúkať rady v oblasti zdravého životného štýlu, prevencie cukrovky a včasnej diagnostiky ochorenia. Návštevníci si budú môcť dať odmerať cukor v krvi a poradiť sa o zdravej výžive.

Populárne je každý rok aj vyšetrenie zraku pre deti od šesť mesiacov, keďže ide o nenáročnú preventívnu prehliadku priamo na výstavisku, počas otváracích hodín výstavy, bez objednania vopred. Celé vyšetrenie trvá asi minútu a vďaka nemu možno odhaliť niektoré závažné i menej závažné poruchy zraku.

Podrobné informácie o programe záujemcovia nájdu na www.veselaplaneta.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #tip na víkend